Vorige week dook het eerste bericht op over het pinguïnkoppel uit de Deense dierentuin. Met enige vertedering werd beschreven hoe de twee mannetjes zich hadden ontfermd over een pinguïnjong, omdat de echte ouders het pasgeboren loopvogeltje zouden verwaarlozen.

Volgens Nina Christensen, hoofdoppasser van de dierentuin in Odense, Denemarken, gebeurt het vaker dat pinguïns eieren van elkaar stelen om zelf uit te broeden. Maar deze keer werd er geen ei gestolen, maar een pinguïnkuiken.

Tijdens het paarseizoen besloten twee mannetjespinguïns om zelf een paartje te vormen, en daar hoort nu eenmaal een jong bij, zo moet ergens in hun pinguïnhersens het kwartje zijn gevallen. Dus toen beide ouders van het kuiken het nest even hadden verlaten, zagen zij hun kans schoon.

Er is nu een video opgedoken waarin is te zien hoe de heteropinguïns het baby’tje komen opeisen bij hun homoburen. Met hulp van een oppasser kregen zij hun kindje uiteindelijk terug. Om het mannenkoppel tevreden te stellen, kregen zij een ei, dat afkomstig is van een alleenstaande pinguïnmoeder, die dit wel best leek te vinden. Nu broeden de heren innig tevreden op hun ei en leven ze ongetwijfeld nog lang en gelukkig.

Maar aan dat happy end ging dus heel wat heibel vooraf, zoals je hier kunt zien.