De 90 jaar oude politicus Jean-Marie Le Pen ligt sinds september in een ziekenhuis, dus hij kan niet zelf in de rechtbank verschijnen. Le Pen was leider van Le Front National van 1972 tot 2011, waarna dochter Marine Le Pen het stokje van hem overnam. Maar vader Le Pen is zich altijd blijven roeren in allerlei debatten en ging daarbij zover over de schreef dat Marine Le Pen hem in 2015 uit de partij heeft gegooid. Jean-Marie Le Pen heeft tegenwoordig een onafhankelijke zetel in het Europees Parlement.

Indiscreet
Le Pen deed verschillende anti-homo uitspraken waarvoor hij nu op het matje wordt geroepen. Allereerst bekritiseerde hij Etienne Cardiles, die een emotionele speech hield op de begrafenis van zijn partner Xavier Jugele, die was doodgeshoten op de Champs Elysées in Parijs.

Le Pen schreef een blogpost en maakte een videoboodschap voor zijn YouTube-kanaal, waarin hij zei hoe indiscreet het was om het over hun homoseksualiteit te hebben, en dat hierdoor het huwelijk tussen twee mannen hierdoor is geïnstitutionaliseerd.

Soep
Een andere uitspraak deed Le Pen in de Franse krant Le Figaro. Hij zei dat homoseksuelen zijn als zout in een soep. “Als er te weinig zout in zit, is de soep te vlak. Maar zit er te veel zout in, dan is de soep oneetbaar geworden.”

De derde uitspraak deed Le Pen wederom in een video op YouTube. Hierin legde hij een link tussen homoseksuelen en pedofielen.

Le Pen is eerder aangeklaagd voor antisemitische uitspraken, het ontkennen van de Holocaust en islamofobie.

Bron: PinkNews