Taylor Swift kreeg regelmatig kritiek omdat ze zich nooit uitsprak over haar politieke voorkeuren. Veel Republikeinen gingen er vanuit dat Taylor hun partij zou ondersteunen: ze komt uit Tennessee, maakte countrymuziek en liet zich in tegenstelling tot andere zangeressen als Katy Perry en Cher nooit uit over haar politieke voorkeuren.

Nu dus wel. Waarom? “Omdat er de afgelopen jaren veel is gebeurd, niet alleen in mijn leven maar in de hele wereld. Waar ik vroeger terughoudend was in mijn uitspraken over politiek, wil ik me nu wel laten horen.”

De 28-jarige zangeres zegt nu: “Ik sta achter de strijd om gelijke rechten voor LHBTQ’s. Elke vorm van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie is verkeerd. Ook het racistische systeem in dit land is eng en ziekmakend.”

Taylor schaart zich nu achter de Democraten. Ze maakt een vuist tegen de door Trump ondersteunde Republikeinse kandidaat voor de Senaatsverkiezingen in november, Marsha Blackburn. “Zij vindt dat bedrijven homokoppels hun diensten mogen weigeren. Zij vindt dat gays niet mogen trouwen.”

Ten slotte riep Taylor al haar volgers en fans op om zich vóór 9 oktober te laten registreren, zodat ze in november kunnen stemmen.

Bron: Gay Times