Voltallig bestuur Roze in Blauw Amsterdam stapt op

COC Amsterdam uit zorgen in open brief

08 oktober 2018, Winq redactie, 2 minuten

Als gevolg van het vertrek van Ellie Lust is er sprake van een leegloop bij het bestuur van Roze in Blauw Amsterdam.

Lokale televisiezender AT5 meldt dat vice-voorzitter Frido Stein, die Roze in Blauw samen met Lust oprichtte, uit solidariteit per oktober bij het netwerk opstapt. Ook de overgebleven twee bestuursleden besloten te stoppen; één omdat een studie meer tijd vergde dan gedacht, de ander om ruimte te maken voor een nieuw bestuur.

Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam en Omstreken, stuurde vandaag een open brief naar de hoofdcommisaris van Politie Amsterdam - Amstelland. Daarin sprak hij zijn zorgen uit over het vertrek van Ellie Lust en het terugtreden van het bestuur. Volgens de Ruijter “ontstaat nu het beeld dat het bij de politie intern rommelt rondom de aandacht voor (LHBTIQ+) diversiteit en de invloed dat dit kan hebben op de externe slagkracht van de politie bij het bestrijden van discriminatie en gerelateerd geweld”.

Marja Lust: "Ik kan me voorstellen dat COC Amsterdam zich zorgen maakt"

Eerder informeerde raadslid Jan-Bert Vroege (D66) bij burgemeester Femke Halsema naar de gevolgen van het vertrek van Ellie Lust voor het functioneren van Roze in Blauw Amsterdam.

Tegen Amsterdamse tv-zender AT5 zegt Marja Lust, inderdaad de zus van, dat Roze in Blauw Amsterdam nog steeds 24 uur per dag bereikbaar is voor mensen die hulp nodig hebben. Ze kan zich voorstellen dat COC Amsterdam zich zorgen maakt, en zegt dat er nog dit jaar een nieuw bestuur moet komen. "Er is al een oproep gedaan binnen de politie-organisatie om een stap naar voren te doen. Half november weten we waarschijnlijk meer."

Update: Ruben Sprong, woordvoerder Politie Amsterdam, verduidelijkt dat het huidige bestuur aanblijft tot nieuwe leden gevonden zijn. “Tot dat moment blijft het huidige bestuur aan. Samen met het COC staan we pal voor de belangen en positie van de LHBTIQ gemeenschap in Amsterdam. Door het uitgebreide netwerk van de politie binnen deze gemeenschap is de kennis en werkwijze verankerd binnen onze organisatie. Dat is niet afhankelijk van personen of een beperkte groep. Samen met het COC gaan we door op deze ingeslagen weg en blijft Roze in Blauw 24/7 beschikbaar.”

Bron: AT5
Foto: Johan van Walsem

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau