Remake She-Ra tekenfilm krijgt LHBTQ-personages

Stemacteur spreekt haar mond voorbij, oeps!

09 oktober 2018, Martijn Tulp, 2 minuten

Binnenkort verschijnt een remake van 80s tekenfilm She-Ra op Netflix. Tijdens New York Comic Con onthulde een van de stemacteurs (per ongeluk!) dat er ook LHBTQ-personages in de serie zullen voorkomen.

Halverwege de jaren 80 keken jongens naar Transformers, G.I. Joe en He-Man, en speelden met de volop verkrijgbare action figures. Het was allemaal een grote marketinctruc, mensen! Wíj (vooruit, ook een paar meisjes) keken naar Jem en naar He-Mans tweelingzus She-Ra, voor een wekelijkse portie girlpower avant la lettre.

Na een jammerlijk mislukte live action Jem-film een paar jaar geleden, krijgt She-Ra nu ook een remake. Die ziet er gelukkig een stuk veelbelovender uit! Over een maandje is She-Ra op Netflix te zien, dus promotie is momenteel in volle gang. Een paar dagen geleden deden maakster Noelle Stevensen en stemacteurs Karen Fukuhara, Marcus Scribner en Aimee Carrero een panel op New York Comic Con. En toen verklapte één van hen iets interessants.

Carrero, die in She-ra de stem van het gelijknamige hoofdpersonage vertolkt, werd gevraagd wie haar lievelingspersonage in de nieuwe reboot was. ‘De vaders van Bow!’ reageerde ze enthousiast. Dat het niet helemaal de bedoeling was dat díe informatie vroegtijdig onthuld zou zijn, bleek wel uit de reactie van de andere deelnemers van het panel.

Gelukkig gingen Carreros collega’s er in mee, en later die dag durfde Marcus Scribner, die zijn stem leent aan het personage Bow, wat meer info los te laten. “Het is eigenlijk een beetje een spoiler, maar She-Ra zal echt een weerspiegeling zijn van hoe de wereld er tegenwoordig uitziet.”

“Er wordt geen big deal van gemaakt dat mijn personage twee vaders heeft, het ís gewoon zo” aldus Scribner. De acteurs onthulden verder dat de twee vaders een prominente rol zullen hebben in een van de afleveringen.

In She-Ra vecht prinses Adora als haar alter-ego She-Ra om haar planeet Etheria te redden van haar kwaadaardige pleegvader Hordak en zijn Evil Horde. De serie is vanaf 16 november te zien op Netflix.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau