De heren, die op ongeveer 11 minuten in het filmpje worden aangesproken, zeggen niet naar Rutger te kijken omdat hij homo is. De presentator probeert de heren nog tegen henzelf in bescherming te nemen: “Maar hij kan er natuurlijk niets aan doen dat hij op mannen valt.” Het mag niet baten. “Jawel, veranderen” oppert een van hen.

Als even later Rutger zelf ten tonele verschijnt, rent een van de heren weg en weigert de ander hem nog steeds aan te kijken. Rutger spreekt de jongen aan op zijn gedrag. “Je hebt recht op vrijheid van meningsuiting, maar ik denk dat jij misschien ook weleens met discriminatie te maken hebt, en dan moet je toch weten dat je op die manier geboren wordt. Dat jij dit zegt, vind ik zo jammer. Je kan gaan lachen, maar je bent gewoon fucking dom. Je bent zó dom.” De jongen is echter onvermurwbaar. “Wie is dom? Ik ben slim, man.”

Na afloop is Rutger nog steeds verbaasd. “Ik snap het echt niet, ik word er ook best wel boos van. Ik hoop dat hij misschien vanavond als hij naar bed gaat, toch er beter over nadenkt.”

Bekijk hieronder het fragment: