Conchita en Brits transicoon Kate O'Donnell naar Leeuwarden

De dames treden op tijdens het 'Love for All'-festival.

11 oktober 2018, Winq redactie, 2 minuten

Leeuwarden is dit jaar culturele hoofdstad van Europa, met de 'Love for All'-week, waar het festival onder valt, als 'roze randje'. 

Conchita Wurst, die tegenwoordig steeds vaker als haar out-of-drag alter ego Tom Neuwirth door let leven gaat, won in 2014 het Eurovisie Songfestival voor Oostenrijk met het nummer 'Rise like a phoenix'. 

Ze werd een internationale bekendheid en ambassadeur voor de LHBTQ-gemeenschap. Leeuwarden-Fryslân 2018 en Stadsschouwburg De Harmonie zijn vereerd dat Conchita tijdens haar internationale tournee tijd heeft vrij gemaakt voor het optreden tijdens het 'Love for All'-festival. Ze draagt het initiatief een warm hart toe en nodigt iedereen van harte uit. Conchita: “Het wordt één groot feest, we will dance the night away in de culturele hoofdstad van Europa. Ik hoop je daar te zien!”. Ze is op zaterdag 3 november te zien als hoofdact. Conchita zou het echt énig vinden als je komt kijken.

Conchita Wurst Happy

Een ander hoogtepunt van het programma is You've changed, de voorstelling van Brits transicoon Kate O'Donnell.

Het is inmiddels veertien jaar geleden sinds Kates transitie, en sindsdien is er een hoop veranderd. Kate beschrijft op unieke en komische wijze haar huidige positie in de samenleving en kijkt terug op haar transitieproces. Wij zagen previews in Manchester en kunnen verklappen: deze voorstelling wil je écht niet missen. Kates voorstelling is op 2 en 3 november te zien.

Meer info en kaarten via de site van culturele hoofdstad Leeuwarden.

Foto: Tjap Pintoe

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau