Verdachte rond dood Orlando Boldewijn vervolgd

De mogelijke dader is een 27-jarige man uit Den Haag.

11 oktober 2018, Winq redactie, 2 minuten

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam meldt dat het een 27-jarige man uit Den Haag gaat vervolgen vanwege betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn. De man werd eerder dit jaar al aangehouden omdat hij verdachte was, maar werd na enkele dagen weer vrijgelaten.

De 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam ging in februari op date. Daarna is er niets meer van hem vernomen. De politie startte een groot onderzoek, en maakte op 26 februari bekend dat zijn lichaam werd gevonden in het Böttgerwater in Ypenburg, een wijk in Den Haag. De politie zocht specifiek op die plek naar aanleiding van een anonieme tip.

Een team van 20 rechercheurs werkte maandenlang intensief aan de zaak. Zij verrichten buurtonderzoeken, hoorden getuigen en plozen telefoongegevens na. Opsporingsprogramma’s als Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht hebben meermaals aandacht besteed aan de verdwijning van Orlando.

De verdachte heeft Orlando in het water zien liggen, maar is niet overgegaan tot het bieden van hulp of het alarmeren van hulpdiensten.

De 27-jarige Roy B. uit Den Haag werd al in april aangehouden, maar er waren toen onvoldoende gronden om hem vast te houden. Toch bleef de man verdachte.

Of Orlando door geweld om het leven is gekomen kon niet worden vastgesteld. Wél is vastgesteld dat de verdachte Orlando in de nacht van 18 op 19 februari in het water heeft zien liggen maar niet is overgegaan tot het bieden van hulp of het alarmeren van hulpdiensten. Daarvoor zal de Hagenaar vervolgd worden.

Volgens het Openbaar Ministerie is er een voorlopige tenlastelegging opgesteld waarin de verdachte mishandeling met de dood tot gevolg, dood door schuld en het nalaten om hulp te verlenen wordt verweten. Om meer zekerheid te krijgen in welke mate het nalaten van de verdachte heeft bijgedragen aan het overlijden van Orlando zal nog aanvullend onderzoek worden verricht. Daarna zal de verdachte worden gedagvaard.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau