Luister naar ‘Under Pressure’, in de nieuwe versie van Shawn Mendes

Uit de film Bohemian Rhapsody

Leestijd: < 1 min

Nog een paar weken en dan is het zover: Bohemian Rhapsody draait in de bioscopen. Speciaal voor deze film over het leven van Freddie Mercury nam Shawn Mendes een cover op van de Queen-hit ‘Under Pressure’. En die klinkt lekker up-to-date.

‘Under Pressure’ ken je in de hitversie van Queen en David Bowie. Het bekende pianoloopje vormde later nog de basis van ‘Ice Ice Baby’, de grootste hit van rapper Vanilla Ice. Dat loopje is nu ook weer te horen in de cover die Shawn Mendes opnam van ‘Under Pressure’. Hij zingt het samen met Teddy Geiger.

Een goed doel
Het nummer staat op de soundtrack van Bohemian Rhapsody, de biopic over zanger Freddie Mercury en zijn leven als frontman van Queen. Die komt uit op 1 november. Nu al is de eerste single uitgebracht van die soundtrack. De opbrengst van Shawn Mendes’ versie van ‘Under Pressure’ gaan naar de Mercury Phoenix Trust, een organisatie die zich wereldwijd inzet in de strijd tegen hiv en aids.

Vechten of vluchten
Acteur Rami Malek speelt Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Aan The Guardian vertelt hij dat hij domweg geen nee kon zeggen, al was hij aanvankelijk doodsbang: zou hij het wel kunnen? “Het was een kwestie van vechten of vluchten. Maar in zo’n geval wil ik maar een ding: vechten dus.

Luister hier naar ‘Under Pressure’ en bekijk de trailer van Bohemian Rhapsody.

Powered by Labrador CMS