Weekendplanner

De queer weekendtips van Diego Meijers (ADE Special)

Diego geeft zijn tips voor ADE

16 oktober 2018, 3 minuten

Nog geen plannen voor Amsterdam Dance Event (ADE)? Dat komt goed uit! Diego Meijers, een van de oprichters van queer technofeest Spielraum, deelt deze week zijn queer weekendtips. 

SOPHIE in Paradiso Noord

“Begin je ADE-week met een concert van SOPHIE voordat het elektronische muziekgeweld losbarst. Deze transvrouw staat bekend om haar werk als producer voor Charlie XCX, Vince Staples en zelfs Madonna. Dit jaar bracht ze haar debuutalbum uit én is ze te zien in Tolhuistuin.”

17 oktober - Paradiso Noord/Tolhuistuin, Amsterdam

Shelter x Dance With Pride

“Vanuit de Tolhuistuin kun je praktisch kruipend door naar club Shelter voor Shelter; Odd Fantastic x Dance With Pride ADE. Zij willen elektronische muziek en de queerscene met elkaar verenigen. Deze sympathieke non-profit organisatie host een avond in de Shelter om geld op te halen voor Stichting Prisma Groep. Met een line-up bestaande uit dj’s als Dr. Rubinstein en Avalon Emerson belooft het veel goeds.”

17 oktober - Shelter, Amsterdam

Beeld: Aura Lydon

Body in Revolt

“Voor meer diepgang tijdens ADE kun je terecht bij Mediamatic. Een dag vol sprekers, performances en kunstinstallaties gecureerd door Arad Inbar (ICK) en Bogomir Doringer over het belang van de clubcultuur en hoe deze bijdraagt aan verandering, activisme en artistieke expressie, waarbij dansen wordt gezien als een noodzaak in tijden van sociaal-politieke crisis.”

18 oktober - Stichting Mediamatic, Amsterdam

SPIELRAUM x BASSIANI

“Als afsluiter van het Body in Revolt-programma verplaatsen we naar RADION voor de grootste (drie zalen) en meest bijzondere editie van SPIELRAUM tot nu toe. Ditmaal mogen we samenwerken met de meest interessante en progressieve club van de wereld: BASSIANI. Deze Georgische club verzorgt de techno in de grote zaal met zijn residents, aangevuld met onze eigen Polly F. De house-liefhebbers kunnen terecht in de Bovenkamer waar Cashu en Tijana T de muziek verzorgen en in de BAR gaan we knallen met resident KI/KI en TARS.”

18 oktober - RADION, Amsterdam

Foto: Sven Bijma

Is Burning x Boiler Room

“Het was een verademing voor het queer uitgaansleven toen Is Burning in 2014 begon in de verdieping van club Trouw en nog steeds vlammen ze lekker door. Tijdens ADE hebben ze een sessie met het bekende Boiler Room en daarna gaan ze verder op een nog geheime locatie.”

19 oktober - Amsterdam

De School

“Nog energie over na dit intense (lange) weekend? Ga dan naar De School op zondag. Met een groot aandeel queers in de line-up en op de dansvloer is er geen fijnere manier om het ADE-weekend af te sluiten.

19 tot 22 oktober - De School, Amsterdam

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau