Regenboogbombardement

Zo snoert Netflix homofobe kijkers de mond

Leestijd: < 1 min

Netflix houdt niet van homohaters. Dat hebben ze op een ludieke manier laten zien: toen er haatberichten verschenen op het Instagram-account van Netflix, zetten ze de verstuurder ervan betaald.

Afgelopen zaterdag maakte Netflix promotie voor een nieuwe serie, genaamd Elite. Ze plaatsten een foto uit de Spaanstalige dramaserie op Instagram. Te zien was hoe twee mannen uit de serie, Omar en Ander, elkaar vastpakken en op het punt staan om elkaar te zoenen.

Bij de foto schreven de beheerders van het Netflix-account: “Ik wil alleen maar bij je zijn” en de hashtag die door fans voor het koppel is bedacht, Omander.

Onder de 11 miljoen volgers van het Netflix-account op Instagram was niet iedereen even blij met de serie. Aanvankelijk bleef het nog redelijk netjes, met opmerkingen als: “Waarom vindt Netflix het nodig om homoseksuele relaties te laten zien?” Maar al snel liep het uit op gescheld. “Alle gays gaan naar de hel” en even later werd ook God erbij gehaald en riepen mensen dat homoseksualiteit tegennatuurlijk is. Afijn, de hele riedel kwam weer voorbij.

En wat deed Netflix? Die reageerde op de haters met een regenboogbombardement. Niet veel later gingen ze er nog eens overheen met een intieme foto van twee vrouwelijke karakters uit de serie Atypical, om het tweede seizoen aan te kondigen.

Netflix
Netflix

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS