Zanger Calum Scott deelt coming out-verhaal: “Vrienden lieten me in de steek”

Aangrijpende video

16 oktober 2018, Winq redactie, 4 minuten

Calum Scott deed in 2015 mee aan Britain’s Got Talent. Sindsdien is zijn ster rijzende en spreekt hij zich regelmatig uit over homorechten. Maar het is nog niet zo lang geleden dat hij überhaupt durfde te vertellen dat hij gay is.

De dertigjarige zanger Calum Scott ken je wellicht van zijn coverversie van Robyns ‘Dancing On My Own’. Hij heeft nu een video opgenomen waarin hij vertelt hoe moeilijk hij het vond om uit de kast te komen. “Voor mij als kind betekende liefde vooral eenzaamheid en verwarring”, zo vertelt hij. “Toen mijn vrienden geïnteresseerd raakten in meisjes, had ik dat niet. Ik vroeg me af wat er mis met me was en waarom ik niet normaal kon zijn, zoals iedereen.”

Toen zijn vrienden er achter kwamen dat Calum gay is, lieten enkele daarvan hem in de steek. Toen voelde hij zich totaal verloren, maar sinds zijn deelname aan Britain’s Got Talent durft hij zichzelf te laten zien zoals hij is. “Al is er maar een kind dat ik kan laten zien dat je je niet hoeft te verstoppen en dat liefde meer is dan eenzaamheid, dan weet ik wat het waard is geweest waar ik zelf doorheen ben gegaan.”

Bron: GayStarNews

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau