Will & Grace was van 1998 tot 2006 op tv te zien en keerde in 2017 terug met een nieuwe reeks. Die werd zo goed ontvangen dat er voor 2018 wederom een nieuw seizoen is besteld, van maar liefst 18 afleveringen. De eerste daarvan is in Nederland te zien bij TLC, op dinsdag 30 oktober om 20.30 uur.

Slapstick
Het vorige seizoen begon met een reeks aan Trump-grappen, waarop critici positief reageerden, maar zich tegelijkertijd afvroegen of dit de nieuwe koers was van Will & Grace. Dit bleek niet zo te zijn: de politieke grappen bleven komen en gaan, maar de nadruk lag zoals vanouds op de dynamiek tussen de vier hoofdrolspelers: Will, Grace, Karen en Jack. Met name de laatste twee beschikken over een komisch talent dat neigt naar slapstick.

Hoewel de vier de vijftig zijn gepasseerd, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Will en Grace delen nog altijd een appartement, Jack woont om de hoek en Karen valt binnen wanneer ze maar wil. Wat er wel is veranderd: de vier zijn wel degelijk met de tijd meegegaan en verschillende verhaallijnen gaan over social media en alle (on)gemakken van dien. Ook het ouder worden zelf komt geregeld aan bod.

Gastrollen
De gastrollen worden dit seizoen vertolkt door onder andere Alec Baldwin, Minnie Driver en Mary McCormack, die terugkeren in hun oude rollen. Ook maakt de kijker kennis met nieuwe gezichten, zoals friends-acteur David Schwimmer (in de rol als de vriend van Grace, te zien in de eerste aflevering), Matt Bomer, te zien als Will zijn nieuwe liefde, Jon Cryer, Chelsea Handler, de date van de zus van Grace, en de Amerikaans kunstschaatser en Olympisch medaillewinnaar Adam Rippon.

Will & Grace is vanaf dinsdag 30 oktober om 20:30 uur te zien bij TLC.