Jennifer Saunders wil vervolg op Absolutely Fabulous. Goed idee?

18 oktober 2018, Winq redactie, 3 minuten

Nu zoveel series een reboot krijgen dat het nauwelijks nog is bij te houden, denkt ook Jennifer Saunders na over een nieuwe Absolutely Fabulous. “Het lijkt me leuk om weer eens iets te schrijven.” Maar zou het ook leuk zijn om naar te kijken?

Jennifer Saunders denkt hardop na over een vervolg op Absolutely Fabulous. Ze grapte dat Julia Sawalha, die dochter Saffy speelt, nu oud genoeg is om haar moeder te spelen. Volgens Jennifer moet een vervolg sowieso die veroudering van de karakters laten zien, omdat ze oud genoeg zijn om in een rolstoel te zitten.

Absolutely Fabulous was van 1992 tot en met 2012 op tv te zien. Er verschenen door de jaren heen vijf seizoenen met in totaal 39 afleveringen. Ook maakten ze nog acht specials. In 2016 verscheen er een speelfilm.

Ab Fab gaat over de opmerkelijke relatie tussen de hedonistische Edina, haar brave dochter Saffron en Edina’s liederlijke vriendin Patsy Stone. Nadat in 2016 de film was uitgebracht, zei Jennifer dat ze klaar was met Ab Fab. “Ik ga er niets meer mee doen. Alles is verteld en ik zou niet weten wat ik er nog aan kan toevoegen.”

De film kreeg in 2016 redelijk positieve recensies, maar ook kritiek: er was niets nieuws onder de zon en Ab Fab: The Movie leunde wel heel erg op cameo’s van beroemdheden.

Dus, is het een goed idee om de karakters Patsy en Edina nieuw leven in te blazen? Of is het nu wel een keer klaar met Absolutely Fabulous?

Bron: Gay Times

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau