Trump draait erkenning geslachtsverandering terug

“Deze regering grijpt iedere mogelijkheid aan om transgender personen de rug toe te keren”

Leestijd: 2 minuten - door Winq redactie op 22 oktober 2018

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een plan ingediend dat het onmogelijk moet maken voor transgender personen om van geslacht te veranderen. Ook de geslachtsaanpassingen die reeds 1,4 miljoen Amerikanen in hun paspoort hebben laten doorvoeren, worden mogelijk teruggedraaid.

In de Verenigde Staten wordt de vrijheid van transpersonen steeds verder ingeperkt. In een nieuw wetsvoorstel is opgenomen dat voortaan alleen het biologische geslacht zal worden erkend. Indien het biologische geslacht in twijfel wordt getrokken, moet een DNA-test duidelijkheid geven.

In een memo onderstreept het ministerie van Volksgezondheid dat het voor overheidsinstanties belangrijk is om een eenduidige definitie van geslacht vast te leggen, zodat geslacht kan worden vastgesteld 'op een wijze die wetenschappelijk, objectief en duidelijk te registreren is’.

“Deze regering grijpt iedere mogelijkheid aan om transgender personen de rug toe te keren”

Sarah Warbelow, directeur van de Human Rights Campaign, zegt tegen de New York Times: “Transgenders zijn bang. Deze regering grijpt iedere mogelijkheid aan om transgender personen de rug toe te keren.” Leden van de Amerikaanse transgemeenschap uitten hun frustratie op social media door het gebruik van de hashtag #WontBeErased.

Het is niet de eerste keer dat Trump de rechten van transpersonen inperkt. Eerder ontzegde hij hen de mogelijkheid om in het leger te dienen en maakte hij een richtlijn ongedaan die transpersonen op scholen het toilet van hun keuze liet gebruiken. Deze richtlijn werd ingesteld door voorganger Barack Obama.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 106

Deze keer: Nikkie Tutorials, Dotan, Envy Peru, Glenn Helberg en Dua Lipa

Neem een abonnement

Geef cadeau