Interview

Bungalup is terug met een eenmalig feest in Paradiso

Win kaartjes voor het feest op 10 november

24 oktober 2018, Roel Janssen, 3 minuten

Een heel weekend lang feest in een vakantiepark: dat was vijf jaar de realiteit van Bungalup. Het feest moest er in 2016 mee stoppen, maar komt nu eenmalig terug met een feest in Paradiso. Tijd voor een Q&A met medeorganisator en dj Peter van Vught.  

Het werd tijd Bungalup nieuw leven in te blazen?
“Michel Penders en Laura Vogelsang hebben Bungalup in 2011 opgezet. Veel mensen waren verdrietig toen er in 2016 een eind aan kwam. Laura vroeg mij samen met haar een reünie te organiseren in Paradiso.”

“De zaterdag van Bungalup was er altijd een ball. Dat feest keert terug op 10 november. We houden een Sugar Ball en vieren om twaalf uur ‘s nachts Sint-Maarten. Het wordt een soort reünie van Bungalup in Amsterdam.”

Wat kunnen we verwachten van Sugar Ball?
“Er zijn drie zalen. In de kelder staan allemaal dj’s die ooit op Bungalup hebben gedraaid. Bungalup werd mede bekend door feesten die in de bungalows georganiseerd werden, naast de officiële feesten.
De kleine zaal van Paradiso wordt gehost door een organisatie uit Rotterdam. Dat wordt de Candy Shop met vooral R&B en hiphop.
In de grote zaal vind je het ball met The G-Team, Joost van Bellen, Benny Rodrigues, Michel de Hey en Emy Perez. Heel Paradiso wordt door visuals omgetoverd in een soort suikerhuisje.”

Het wordt geen gayfeest, maar iedereen is welkom?
“Het publiek van Bungalup staat erom bekend dat ze gewoon heel goed kunnen feesten. Het wordt inderdaad geen gayfeest, maar ook geen heterofeest. Laten we vooral niet in hokjes gaan denken.”

En de outfits?
“Maak ze lekker zoet. De dresscode is Sugar Ball, dus kom als Sugar Lee Hooper of een zure mat.”

Hoe was Bungalup voor jou?
“Ik heb er vier van de vijf keer gedraaid. Het eerste jaar was ik er als bezoeker en dat was heel tof. Het was -22 graden en heel CenterParcs was bedolven onder een pak sneeuw. Dat zorgde ervoor dat je in een soort sprookje terecht kwam. De andere jaren heb ik 2 keer een zaal gehost, waarbij we zelfs een bruiloft hebben georganiseerd met een runaway bride en schreeuwende drags. Overal was altijd wel een feestje te vinden op het park.”

En dan de grote vraag: komt het festival zelf ooit terug?
“Een nieuwe organisatie is daar wel mee bezig. Ze zijn aan het zoeken naar een nieuwe locatie. Het zou natuurlijk te gek zijn…”

Sugar Ball vindt op 10 november plaats in Paradiso. Kaartjes en meer informatie vind je hier.

Winnen!

Op Winq.nl maak je nu kans op 3x2 kaartjes voor Sugar Ball op 10 november. Mail om kans te maken naar win@winq.com onder vermelding van ‘Sugar ball’ en vergeet niet je naam en adresgegevens te vermelden. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Beelden: Dennis Bouman

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau