Eerste keer in een gaybar

“Er stonden allemaal travestieten en ik had de hele avond sjans”

Acteur Kevin Hassing

Leestijd: 2 minuten - door Martijn Tulp op 23 oktober 2018

Elke maand vragen we een gay celeb naar zijn eerste keer in een homo­bar. Kevin Hassing (34) dook head first in het gay uitgaansleven en ging in full drag naar de Amsterdamse Lellebel.

"Mijn eerste keer in een gaybar was elf jaar geleden. Ik was 23 en nog niet out, maar maakte op de Toneelschool een solovoorstelling waarmee ik uit de kast kwam. De voorstelling heette Sex, skin & rock ‘n roll, gebaseerd op de film Hedwig and the Angry Inch. Ik speelde een travestiet, want dat vond ik een mooie metafoor: in het dagelijks leven kon ik namelijk niet mezelf zijn.

Bevriende regisseur Marcus raadde me aan in drag naar een homobar te gaan, om me beter in te kunnen leven. Ik vond het idee doodeng. Samen met Marcus ben ik naar Jelka van Houten gegaan, die in drie uur mijn make-up deed. Toen ik in de spiegel keek schrok ik me helemaal lam. Ik herkende mezelf niet meer! Daardoor voelde ik me wel des te meer een personage. Marcus belde een taxi en op hoge hakken en in een kort blauw paillettenjurkje ging ik naar de Lellebel in Amsterdam.

De kleine bar stond vol lieve mensen. Ik had snel het gevoel dat het oké was om er te zijn. Er stonden eigenlijk alleen maar trave­stieten en mannen die daar­op vallen, dus ik had de hele avond sjans. Iemand zei: ‘Ik vind travestieten fantastisch, want eenmaal thuis zijn ze een soort cadeautje dat je kunt uitpakken. Je weet nooit wat eronder zit!’

Van Marcus moest ik me echt gedragen als travestiet: scherp zijn, een beetje van je af bijten, en vooral achter je seksualiteit staan. Op een gegeven moment ging Marcus naar de wc en bleef ik alleen achter. Dat vond ik heel eng. Het was een sprong in het diepe, maar een heel leuke avond."

“Ik heb na mijn bezoek aan de Lellebel mijn ouders en vrienden een voor een verteld dat ik homo ben”

"Ik ben met een taxi naar huis gegaan. Ik was zó lam en moe dat ik op de trap alles heb uitgedaan. Ik had een spoor achtergelaten: hier een haarstukje, een tree hoger een hak, verderop lag een wimper...

Het was spannend, maar ik heb er veel van geleerd. Ik heb na mijn bezoek aan de Lellebel mijn ouders en vrienden een voor een verteld dat ik homo ben. Tijdens de première van de voorstelling wist iedereen het wel.

Mijn eerste keer ‘in burger’ in een gaybar was een paar weken later. Ik was in de Gay Palace in Rotterdam en ontmoette daar mijn eerste vriendje. We werden door een gemeenschappelijke vriend aan elkaar voorgesteld en het was meteen raak.”

Dit is Kevin

Kevin Hassing (34) is acteur, spreekt tekenfilms en series in én is te zien in de RTL-serie Centraal Medisch Centrum.

Foto: Anke van der Meer

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine #92

Deze keer: André van Duin, Dorian Bindels en 4 mannen over cosmetische ingrepen

Neem een abonnement

Geef cadeau