Gewoon Vrienden wint Amerikaanse filmprijs

Leestijd: < 1 min

De Nederlandse film Gewoon Vrienden is opnieuw in de prijzen gevallen. De film, met in de hoofdrol Majd Mardo en Josha Stradowski, werd voor de derde keer door het publiek bekroond als Beste Speelfilm.

Just Friends, zoals de film Gewoon Vrienden in het buitenland bekend staat, won tijdens een LGBT-filmfestival in Amerika de Publieksprijs voor Beste Speelfilm.

Volgens de organisatie werd er nooit eerder zo ‘smakelijk’ gelachen bij een film met twee homo’s in de hoofdrol. Verder kon het publiek het waarderen dat homoseksualiteit eens niet als een probleem voor de familie gezien werd.

Meer prijzen

Het is overigens niet de eerste keer dat de film in de (internationale) prijzen valt. De film won ook al de publieksprijs tijdens een filmfestival in Italië en Australië. In Italië werd Just Friends ‘Meraviglioso’ genoemd.

Interview

Een interview met hoofdrolspeler Majd Mardo kun je nog steeds lezen in de Winq die nu in de schappen ligt. Daarnaast spraken we ook met scenarist Henk Burger over de film. Dat interview lees je hier.

Gewoon vrienden nog niet gezien? Je kunt de film gewoon bekijken op de website van NPO Start.

Powered by Labrador CMS