Goed Geconserveerd

“Ik was bang dat het uit de hand zou lopen”

Boris (29) over zijn cosmetische ingrepen

02 november 2018, Martijn Tulp, 3 minuten

Van haarimplantaten en ooglidcorrecties, tot botox en fillers. Deze mannen doen niet moeilijk over een cosmetische ingreep. Boris Itzkovich Escobar doet een boekje open over zijn behandelingen. "Of ik meer zou laten doen? Ja, ik zou best wat botox in m’n voorhoofd willen.”

“Ik heb drie jaar geleden m’n lippen laten doen. Als tiener stoorde ik me al aan mijn mond. Ik heb een beetje een scheef lachje. Bij een ander is de mond ook het eerste dat me opvalt. Aanvankelijk durfde ik er niets aan te doen, omdat ik bang was dat het niet mooi zou worden, of uit de hand zou lopen. Tot ik op YouTube een filmpje van NikkieTutorials zag. Het was bij haar erg mooi, en dat gaf me vertrouwen dat het bij mij ook goed zou komen. Ik dacht ook altijd dat het heel duur was, maar dat is me eigenlijk wel meegevallen.

Ik ben in het dagelijks leven make-upartist, maar doe ook drag. M’n look was mooi, maar ik vond het jammer dat ik mijn lippen zo moest overlijnen om het een beetje vrouwelijk te doen lijken.

"Mijn moeder zag niet meteen dat ik iets had laten doen, mijn collega's wel"

De ingreep was helemaal niet pijnlijk. Ik kreeg boven een tandartsverdoving. Onder niet, maar dat was alleen wat gevoelig. Daarna moet er meteen ijs op. Dat had ik de eerste keer niet gedaan, waardoor het wat opgezwollen was. Mijn vriendje destijds kon z’n lach niet inhouden toen hij me zag. Nu weet ik hoe belangrijk dat ijs is! Mijn moeder zag het niet meteen, maar toen ik vroeg: ‘Zie je niet iets anders aan mij?’, wist ze meteen dat ik mijn lippen had laten doen. Mijn collega’s zagen het wel meteen, maar dat zijn visagisten, dus hen vallen details meteen op.

Na de ingreep zag ik dat mijn draglook echt naar een hoger level werd getild. Het is vrouwelijker, sexier. En als jongen zie ik er ook nog normaal uit.

Gelukkig breekt mijn lichaam het collageen niet snel af, dus ik hoef maar eens per jaar terug voor een touch-up. Of ik meer zou laten doen? Ja, ik zou best wat botox in m’n voorhoofd willen.”

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl
Illustratie: Censuur.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau