Goed Geconserveerd

“Mijn echtgenoot oppert soms subtiel of ik niet ook wat botox wil”

Martin (59) over zijn cosmetische ingrepen

02 november 2018, Martijn Tulp, 3 minuten

Van haarimplantaten en ooglidcorrecties, tot botox en fillers. Deze mannen doen niet moeilijk over een cosmetische ingreep. Martin Howard doet een boekje open over zijn behandelingen. "Het is echt een oudemannenkwaal, dat die ogen gaan zakken. Zat ik ‘s middags vanaf een uur of vier mijn ooglid omhoog te duwen met mijn vinger."

“Dertien jaar geleden heb ik mijn oogleden laten doen. Dat werd toen nog vergoed door de verzekering. Het is echt een oudemannenkwaal, dat die ogen gaan zakken. Het is niet alsof ik niet meer uit m’n ogen kon kijken, maar ik merkte het wel. Zat ik ‘s middags vanaf een uur of vier mijn ooglid omhoog te duwen met mijn vinger. Ja, serieus! Daarnaast wilde ik gewoon een frissere oogopslag. Ik zag vroeger weleens foto’s van Ari Onassis, die man die met Jackie Kennedy was, waarop hij pleisters op z’n ogen had om de boel omhoog te houden. In die tijd bestond die ingreep nog niet.

Ik vond het wel spannend om te laten doen. Natuurlijk had ik wat research gedaan, maar je ligt daar toch een paar uur op een operatietafel. Er was een heel ontspannen sfeer, m’n arts was heel vriendelijk en grappig.

"Op kantoor was ik destijds de eerste, maar inmiddels hebben veel meer collega’s hun ogen laten doen"

Ik was er echt heel blij mee. Bij mij op kantoor was ik destijds de eerste, maar inmiddels hebben veel meer collega’s hun ogen laten doen. Ik heb later ook uit ijdelheid m’n wallen weg laten halen, maar daar ben ik wat minder tevreden over. En jaren geleden heb ik botox in m’n oksels gehad tegen het zweten. Dat was in de tijd dat er nog onderzoek naar gedaan werd. Vond ik echt fantastisch.

M’n echtgenoot oppert zo nu en dan subtiel of ik niet ook wat botox of fillers wil om mijn rimpels wat weg te werken, maar dat hoeft van mij niet. Het heeft genoeg moeite gekost om die rimpels erin te krijgen, nu mogen ze van mij ook wel blijven.”

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl
Illustratie: Censuur.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau