Goed Geconserveerd

“Je wil je gezicht toch een beetje bijhouden”

Jeroen (33) over zijn cosmetische ingrepen

02 november 2018, Martijn Tulp, 3 minuten

Van haarimplantaten en ooglidcorrecties, tot botox en fillers. Deze mannen doen niet moeilijk over een cosmetische ingreep. Jeroen Panders doet een boekje open over zijn behandelingen. “Je voelt het wel, maar het is zéker niet pijnlijker dan een Brazilian wax.”

“Ik heb botox en fillers in m’n gezicht zitten. Een goede vriendin van me is cosmetisch arts, dat maakt de stap om zoiets te doen wel iets kleiner. Toen ik 26 was, begon ik me te oriënteren, en ik was al snel om. Ik heb het eigenlijk vrij impulsief gedaan, ik was er erg benieuwd naar. Ja, ik vond het wel spannend. Je gezicht is toch het eerste dat iemand van je ziet. Je voelt het wel, maar het is zéker niet pijnlijker dan een Brazilian wax.

Wat ik laat doen is niet permanent. Het zijn lichaamseigen stoffen die vanzelf weer worden afgebroken. In het begin deed ik íéts te veel en merkte ik dat mijn expressie minder werd. Absoluut gezien werd ik er knapper van, maar relatief gezien niet, omdat mensen me niet meer goed konden lezen. Daarvan heb ik geleerd om iets te minderen. Je wil er tenslotte niet onnatuurlijk uitzien.

"De fillers geven mijn gezicht op bepaalde plekken wat meer volume"

Tegenwoordig doe ik ongeveer eens per jaar nog een beetje botox, zodat m’n wenkbrauwen iets gelift worden. Dat geeft een wat frissere blik. Ik hou best van een feestje, maar de volgende ochtend is die frisse blik soms ver te zoeken. Daar helpt de botox bij.

Ik vind de fillers ook een fijn product. Het geeft het gezicht op bepaalde plekken wat meer volume. Onder mijn ogen, bijvoorbeeld. Het helpt ook om het verouderingsproces van de huid af te remmen. Dat is echt een behandeling waar ik blij van word.

Ik zou er niet zo snel mee stoppen. Het is net als naar de sportschool gaan: je wil je gezicht toch een beetje bijhouden zodat je de best mogelijke versie van jezelf kunt zijn. Ik hoef er geen dag jonger uit te zien, maar ik vind het wel fijn om er goed uit te zien. Waarom zou je in een Lada gaan rijden, als je een Porsche voor de deur hebt staan?”

Vandaag nog een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl
Illustratie: Censuur.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau