Twee rugbyspelers zijn madly in love: binnenkort in de bioscoop

Bekijk het interview met de makers

27 oktober 2018, Winq redactie, 4 minuten

In From the Side is een film die eens niet gaat over een lastige coming-out, homofobie, discriminatie of andere problemen. Dit is een liefdesverhaal dat is gebaseerd op waargebeurde feiten. Bekijk een interview met de makers.

Matt Carter is filmmaker en gay. Voor zijn film In From the Side put hij uit zijn eigen ervaringen bij een rugbyclub. Carter ergert zich eraan dat veel films waarin gays centraal staan, veelal draaien om conflictsituaties. Dan gaat het over iemand die wordt gediscrimineerd, uit zijn ouderlijk huis wordt gezet, in het geheim een relatie onderhoudt of een ander probleem heeft. Carter wil met zijn film laten zien dat het ook anders kan.

Hij vertelt: “In de nabije toekomst zal het ongetwijfeld zo zijn dat iedereen gewoon wordt geaccepteerd zoals hij is en homofobie zal dan min of meer zijn verdwenen. Daarom wil ik ook een andere benadering als het gaat over films.”

Liefdesverhaal
In zijn film In From the Side gaat het over twee rugbyspelers die in hetzelfde team zitten. Een liefdesverhaal te midden van een groep ruige sporters. “Hoewel films over conflictsituaties ook belangrijk zijn, vind ik dat de personages in die films nooit meer laten zien dan de problemen die ze hebben. Het gaat vaak alleen maar over de strijd met hun gevoelens en hun worsteling met homoseksualiteit. Ik wil dat de karakters in mijn films verder gaan dan dat.”

Carter is sinds een jaar of vijf lid van de Kings Cross Steelers, een gay en inclusieve rugbyclub in Londen. “Sinds ik lid ben, heb ik een prachtig diverse keur aan mensen ontmoet, wereldwijd wedstrijden gespeeld en geweldige vriendschappen opgebouwd. Deze wereld vormt het perfecte decor voor een film. In een rugbyclub ga je intensief met elkaar om. Dit is een geweldige bron voor verhalen. De uitdaging was om een verhaal te vertellen dat iedereen zou aanspreken en niet alleen mensen die van sport of rugby houden.”

Driedimensionale karakters
Homofobie maakt geen onderdeel uit van het verhaal. “We zochten naar echte, driedimensionale karakters die genuanceerd en complex zijn. Het drama van de film zit in het feit dat de twee rugbyspelers die verliefd op elkaar worden allebei al een relatie hebben. Ze onderzoeken hoe ze dit klaarspelen, kijken naar de voor- en nadelen van monogamie en moeten hun plek in de groep zien te vinden.”

Carter put voor zijn film uit zijn eigen ervaringen, ook hij had een verhouding met een collega-rugbyspeler. Het verhaal van de film is weliswaar fictief, maar heel herkenbaar, aldus de filmmaker. In From the Side is nog niet af. Er loopt momenteel een kickstarter-campagne om geld in te zamelen, zodat Carter en zijn compagnon met de opnames kunnen beginnen. Dus mocht je je steentje bij willen dragen: dat kan hier.

Interview
Intussen is er wel al een video gemaakt die bestaat uit een interview met Matt Carter en producent Adam Silver en een voorproefje op In From the Side. Die bekijk je hier:

Bron: GayStarNews

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau