Winq ♥︎ Loves

Moco Museum brengt collectie moderne kunstwerken tot leven

28 oktober 2018, Winq redactie, 2 minuten

We trakteren de lezers van ons magazine elke editie op een aantal van onze favoriete nieuwe hotspots, leuke gadgets en meer. Deze week met Amsterdamse kunst en een leuke winactie.

Find my portemonnee

Je kent het wel: je bent eindelijk klaar om de deur uit te gaan, je hebt je jas al aan, en dan begint het: de zoektocht naar je portemonnee. Daar heeft Ekster iets op gevonden: de Ekster 3.0, een voice-activated smartwallet. Zodat je maar aan Alexa of Google home hoeft te vragen waar je portemonnee is. Het werkt altijd, want de smart wallet laadt zichzelf door middel van zonne-energie op. En hij ziet er nog fraai uit, ook!

winq loves ekster

Moco Loco

Met gratis augmented reality app ‘Moco Play’ brengt het Moco Museum in Amsterdam haar collectie moderne kunstwerken tot leven. Wie gewapend met de app het museum bezoekt, ziet onder meer werk van Iraans kunstenaarsduo Icy & Sot, Andy Warhol, Yayoi Kusama en Keith Haring voor zijn ogen tot leven komen. Om de lancering te vieren heeft Moco op diverse locaties rondom het museum (gevestigd aan het Amsterdamse Museumplein) een selectie van 350 mini-Moco’s verstopt. Wie op social media een selfie deelt met een van deze minikunstwerken en #mocohunt, mag in de actieweek (29 oktober t/m 2 november) gratis naar binnen.

winq loves moco

Maak je worst maar nat

Het vegetarisme is officieel doorgedrongen tot de haarvaten van onze samenleving. Eerder moesten de köttbullar er al aan geloven, nu is er een plantaardig equivalent van de iconische hotdog waar carnivoren traditioneel hun bezoekje aan het blauw-gele woonwarenhuis mee inluiden en/of afsluiten. De veggie hotdog bestaat uit rode linzen, quinoa, wortel, boerenkool, kurkuma en gember. Hij is niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor het milieu; per kilogram hotdog is de CO2-uitstoot maar liefst zeven keer lager. Ga je je toch bijna schuldig voelen wanneer je de traditionele variant blijft bestellen. Bijna. Het volgende product dat aan de vega-transformatie wordt onderworpen, is het softijsje van IKEA. Momenteel wordt een broertje op fruitbasis getest in Portugal, volgende zomer pomp je ’m in Nederlandse filialen uit de automaat.

winq loves ikea

Haal Simon in huis!

Love, Simon, het zoete coming-outverhaal van Simon Spier, de Amerikaanse scholier die via het intranet van z’n middelbare school verliefd wordt op ‘Blue’, wist wereldwijd flink wat harten te veroveren. Ook de scene schaarde zich achter de film, mede dankzij de diverse cast. Love, Simon is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray, inclusief deleted scenes en een featurette over de boekbewerking.

Op Winq.nl maak je nu kans op 3 dvd’s en 3 blu-ray's van Love, Simon. Mail om kans te maken naar win@winq.com onder vermelding van ‘Love Simon’ en vergeet niet je naam, adresgegevens en voorkeur voor dvd of blu-ray te vermelden. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

winq loves simon
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau