Fotoverslag

“Iedereen zou Taipei Pride moeten vieren”

De grootste Pride van Azië

30 oktober 2018, Roel Janssen, 3 minuten

Ruim 130.000 mensen vierden afgelopen weekend Pride in Taipei, Taiwan. Volgens de organisatoren is het de grootste parade ooit in dat land. Zsolt, een Hongaarse journalist, was erbij en vertelt ons hoe het was.

Zsolt Erdei reist voor zijn werk bij gaymagazine Humen regelmatig af naar Prides in Europa en de rest van de wereld. Taipei Pride was zijn eerste Pride in Azië. “Het was geweldig”, vertelt hij een dag later vanuit zijn hotel. “Het voelde niet alsof je in Azië was. Je zou eerder een grote Pride verwachten in Thailand, een land waarvan mensen over het algemeen denken dat het meer open-minded is. Maar volgens mij zijn ze in Taiwan een stuk verder.”

Bezoekers kwamen volgens Zsolt vanuit heel Azië. “En zelfs uit Australië kwamen mensen om Taipei Pride te vieren. Ik heb daarentegen weinig Europeanen gezien.” 

Zsolt tijdens Pride in Taiwan

“Je ziet veel families en heterokoppels aan de kant van de weg”

Volgens Zsolt hebben mensen in Taipei geen probleem met homoseksualiteit. “Ik heb aan de kant veel families en heterokoppels gezien.” Hij denkt dat het niet lang duurt voordat de Pride populairder wordt bij Europese homo’s. “De Pride is leuk, het weer is goed en alles is nog heel erg goedkoop in Taipei. In het homogebied van de stad zijn verschillende gaybars en in een ander deel zijn ook nog verschillende homoclubs. Daarnaast is er een driedaags festival tijdens Pride (Formosa Pride).”

Bekijk de foto’s van Zsolt tijdens Taipei Pride.

taipei pride
taipei pride
taipei pride
taipei pride
taipei pride
taipei pride
taipei pride
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau