Tom Neuwirth experimenteert voortdurend met zijn genderidentiteit. Dan weer laat hij zich aanspreken als Tom en soms kruipt ze in de huid van Conchita. Weliswaar zonder achternaam, tegenwoordig.

Enkele jaren geleden zong Conchita voor het eerst samen met de Wiener Symphoniker. Dat smaakte kennelijk naar meer, want nu is er een compleet album verschenen, waarop Conchita haar grote hit ‘Rise Like a Phoenix’ van een orkestrale instrumentatie voorziet, naast een groot aantal klassiekers.

007
James Bond is vaak niet ver weg op het album, dat From Vienna With Love is genoemd. Het eerste nummer op het album is een cover van Sam Smith, het Bond-lied ‘Writing’s on the Wall’, waarna Shirley Bassey’s ‘Moonraker’ voorbij komt, ook een lied dat speciaal is geschreven voor James Bond.

Andere klassiekers die Conchita opnam zijn ‘Get Here’ van Oleta Adams, ‘The Way We Were’ van Barbra Streisand en ‘Uninvited’ van Alanis Morissette. Elders komt een mopje Disney voorbij in ‘Colors of the Wind, het door Vanessa Williams gezongen themalied van Pocahontas.

Rock
Mooi is ook de nieuwe versie van ‘Rise Like a Phoenix’, die van extra zanglijnen is voorzien en langer duurt dan de vereiste drie Songfestival-minuten. 

Het album From Vienna With Love beluister en/of download je hier.