Regisseur Joel Egerton laat met de film Boy Erased het waargebeurde verhaal zien van Garrard Conley. De auteur van het gelijknamige boek groeide op in een fundamenteel christelijk gezin in Arkansas.

Het verhaal gaat over Jared (een rol van Lucas Hedges), die de zoon is van een Baptistische dominee in een klein Amerikaans dorpje (een rol van Russell Crowe). Zijn moeder wordt gespeeld door Nicole Kidman. Op zijn 19e wordt Jared ge-out en krijgt hij een ultimatum van zijn vader: hij moet een conversieprogramma ondergaan en doet hij dit niet, dan zal hij worden verstoten door zijn familie.

Boy Erased draait vanaf 7 februari 2019 in de Nederlandse bioscopen. Nog even wachten dus, maar in de tussentijd hebben we de nieuwe trailer voor je. Hierin doen de makers een oproep om een einde te maken aan de omstreden conversietherapie-programma’s.

Ze verwijzen hierbij naar de website StopErasing.com. Op die website zie je hoe zanger en acteur in Boy Erased, Troye Sivan, zich uitspreekt tegen dergelijke programma's.