De nieuwe Winq is uit. Met André van Duin en nog veel meer

Leestijd: < 1 min

Het is herfst, dus is de cover van de nieuwe Winq lekker stemmig in zwart-wit. In het coverinterview vertelt André van Duin over risico's, eenzaamheid en de rol die homoseksualiteit heeft gespeeld in zijn carrière. Verder vertelt Paul Groot over zijn nieuwe serie en laten we mannen aan het woord over hun cosmetische ingrepen. Maar er is meer, veel meer. 

up & coming: stef van gelder

Showponies gezien? Dan is Stef van Gelder (26) je vast bijgebleven. Hij studeerde in 2015 af aan het Tilburgs Conservatorium, kreeg zanglessen van Edward Hoepelman en Ivar Costenoble en keerde na producties in Duitsland, België en Oostenrijk gelukkig weer (even) terug naar Nederland. "Voor mijn droomrol ben ik nog tien jaar te jong." 

Stef van Gelder
Fotografie: Jens Schneider

Happy Couple: Jurandy & Dave

In elk nummer van Winq portretteren we een koppel dat dolblij is met elkaar. Deze keer zijn dat Jurandy (47) en Dave (52). “In de eerste jaren van onze relatie was ik best nieuwsgierig naar de ervaring van het hebben van een open relatie. Ik wilde dingen doen waar ik me een paar jaar geleden niet aan wilde wagen, maar ik kwam er snel achter dat onze relatie voor mij het allerbelangrijkste is", aldus Jurandy.

 

André van Duin: "Het is heerlijk om op mijn leeftijd nog zo in de picture te staan"

André van Duin
Fotografie: Carli Hermès

Na zich een halve eeuw verscholen te hebben achter de meest seksloze typetjes, beleeft André van Duin (71) nu een renaissance van zijn carrière... als zichzelf. We spraken hem over Heel Holland Bakt, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en wat er verder nog in het verschiet ligt. "Een show over mijn leven? Daar ben ik denk ik niet interessant genoeg voor." 

Column Boris Dittrich: niet homo genoeg

"In Tsjechië en Slowakije werden asielzoekers die stelden homo te zijn, aan een apparaat verbonden, dat weer gekoppeld was aan een tv-scherm. De immigratieofficier liet gayporno zien. Het apparaat moest meten of de asielzoeker seksueel geprikkeld raakte. Erectie? Homo. Geen erectie? Afwijzing."

Surf like a queen

Surf like a queen
Beelden uit de documentaire Out in the Line-Up

Gespierde bro’s die in de branding capriolen uithalen, dat heeft wat homo-erotisch. Toch, of misschien wel juist daarom, is de moderne surfcultuur tot op de dag van vandaag verbazingwekkend homofoob. Gay beachboys laten zich hun good vibrations echter niet zomaar ontnemen. “Vrouwelijke surfers worden nog steeds als seksobjecten gepresenteerd en het blijft taboe om een mannelijke surfer aantrekkelijk te vinden.”

Blij in Benidorm

Benidorm
Benidorm

Benidorm heeft zóveel wolkenkrabbers, dat ze er een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst voor hebben aangevraagd. En volgens de World Health Organisation heeft het voormalig vissersdorp een van de gezondste klimaten van Europa. Bovendien telt Benidorm meer dan twintig gay bars en tijdens Pride zijn dat er misschien wel honderd, als je het regenboogvlagvertoon mag geloven. Wie heeft het dan nog over rollators? Wij keken er rond en wilden er het liefst blijven. In Winq lees je waarom.

Goed geconserveerd

Goed geconserveerd
Fotografie: Rein Janssen

Van haarimplantaten en ooglidcorrecties, tot botox en fillers. We interviewden vier mannen die niet moeilijk doen over een cosmetische ingreep. “Waarom moeder natuur niet een handje helpen? Zolang het maar natuurlijk blijft.”

Hidden beauty: Karim Adduchi

Karim Adduchi
Karim Adduchi

Hij staat in de 30 under 30 Europe: Art & Culture-lijst van Forbes en won de Amsterdam Cultuur Award 2018. Marokkaanse jongeren kijken naar hem op omdat hij doet wat hij leuk vindt en daar succes mee heeft – net als Vogue Arabia en i-D Magazine. Kunstenaar en modeontwerper Karim Adduchi (30) heeft een opmerkelijke verklaring: “Ik ben bezeten, iemand ontwerpt vanuit mij.” Een interview, dat is geïllustreerd met zijn ontwerpen.

Winq proudly presents: 9 queer podiumdieren waar we nog veel van gaan horen

Queer podiumdieren
Jaouad, fotografie: Armando Branco

Jaouad begon zijn podiumcarrière als dragqueen en toert momenteel langs scholen met Zeemeermin, een monoloog over zelfaanvaarding. Rikkert begon als protegé van Herman van Veen en startte Boys Won't Be Boys, een maatschappelijke beweging die het mannelijkheidsideaal probeert te herdefiniëren. Bekijk in totaal negen portretten van deze queer podiumdieren.

Vijf vragen aan Cornald Maas

Sinds Cornald Maas (56) op zijn zeventiende het ouderlijk huis verliet, ontvangt hij al brieven van zijn moeder (79). Soms erg persoonlijk, soms ook meer alledaags. Nu deelt Maas zijn mamapost met de hele wereld in zijn boek Ach kind toch. "Precies die generatie boven ons is zo veel ontzegd. In dit boek vertel ik het verhaal van die generatie – met alle rafels die er ook bij horen."

Het witte doek - de worsteling met diversiteit in het Nederlandse film- en tv-landschap

Het witte doek
Beeld: Van Santen & Bolleurs

Diversiteit in films, series en toneelstukken moet geen uitzondering zijn, maar regel. Dat pleidooi deden zes rijkscultuurfondsen eind augustus in NRC. Toch is dat soort nobele voornemens de afgelopen jaren wel vaker uitgesproken. Zijn Hilversum en de filmwereld op de goede weg als het gaat om meer diversiteit? En als dat niet het geval is, waar zit de kink in de kabel dan? Winq ging op onderzoek uit.

Vijf vragen aan Paul Groot

Poesjes
Poesjes

Poesjes is terug op tv! Te zien is hoe een nest kittens aan het keten slaat als moederpoes op pad is, terwijl een oude kater een etage lager een bed and breakfast begint. Poesjes is weliswaar een kinderserie, maar dankzij de dialogen tussen Bill van Dijk, Hans Teeuwen, Remko Vrijdag, Loes Luca, Tosca Niterink, Tygo Gernandt, Paul Haenen, Marc-Marie Huijbrechts en Paul Groot ook een feest voor volwassenen. Paul Groot legt uit waarom. En passant vertelt hij over zijn nieuwe theaterplannen.

Queer hip hop, elektro en R&B - dit zijn de beste underground acts

Queer underground acts
Queer underground acts

Na Frank Ocean en Anohni presenteren steeds meer muzikale acts zich als queer, transgender, seksueel fluïde of als lid van een andere gezindte van de almaar uitdijende LHBTQIA-alfabetgemeenschap. Gemeenschappelijk kenmerk is dat de artiesten uit dit overzicht muziek maken die geworteld is in elektro, r&b of hiphop, dat ze elk met een sound komen die volstrekt op zichzelf staat en – last but not least – dat ze redelijk bekend zijn, maar buiten de mainstream opereren. maak kennis met Arca, Kehlani, Sophie en vele anderen.

Door de ogen van een transgender ballerina

Lukas Dhont
Fotografie: Johan Jacobs

De Belgische regisseur Lukas Dhont ontpopte zich tot dé ontdekking op het festival van Cannes. De 26-jarige filmer debuteerde met Girl, een lyrisch ontvangen drama over een jonge transpersoon die ballerina wil worden. De film, die onder meer de Queer Palm voor beste LHBTQ-titel won, draait dit najaar in de Nederlandse bioscopen. Uit het interview met Lukas Dhont: “Het hoogste doel voor mij is dat we op een punt komen waarop het niet meer uitmaakt dat Lara transgender is. Dat we gewoon een mens zien.”

Nu cadeau bij een abonnement: een Mugler Alien Man eau de toilette, ter waarde van 62,50 euro

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 7 nummers en een digitaal abonnement, plús een flacon Mugler Alien Man van 50 ml, ter waarde van 62,50 euro. Nu samen voor maar 29,95 euro in plaats van 115 euro. Dat is in totaal een korting van 74%.

Winq abonnee
Winq abonnee

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau. 

Powered by Labrador CMS