Schrijver Michel van Egmond denkt over boek met homoseksuele voetballer

“Ik weet dat ze er zijn. De tijd is er rijp voor."

Leestijd: < 1 min

Michel van Egmond, die eerder scoorde met biografieeën van oud-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft, vindt het tijd voor een boek over een homoseksuele voetballer. Dat zegt de schrijver in een interview met het Algemeen Dagblad.

“Ik zou graag een boek schrijven met de eerste Nederlandse ex-topspeler die vertelt hoe het is om je als homoseksuele man staande te houden in de homofobe wereld van de voetbalstadions” aldus de 50-jarige schrijver.

“Ik weet dat ze er zijn. En de tijd is er ook rijp voor. Iemand moet er persoonlijk klaar voor zijn dus je kunt het niet forceren, maar het zou mooi zijn als er één speler opstaat die het taboe doorbreekt.”

“Het is nog altijd niet makkelijk om openlijk homoseksueel te zijn in de sportwereld”

In een interview met Attitude magazine zei Karin Blankenstein, oprichter van de John Blankenstein Foundation (vernoemd naar haar broer, openlijk gay scheidsrechter John Blankenstein) dat het nog altijd niet makkelijk is om openlijk homoseksueel te zijn in de sportwereld. “De meeste bestuurders van sportverenigingen zeggen: wij hebben geen homoseksuele sporters bij onze vereniging. Terwijl de werkelijkheid natuurlijk anders is.”

Het volledige interview met Michel van Egmond is terug te lezen op Blendle.

Powered by Labrador CMS