Michael Urie speelde de assistent van Wilhelmina Slater, Marc St. James, een van de vele LHBTQ-karakters in Ugly Betty. Tijdens een bijeenkomst in New York vertelde hij aan Vulture.com dat hij een terugkeer van Ugly Betty wel zag zitten, en dat hij niet de enige is. “We willen allemaal graag. We hielden zoveel van elkaar en ook zoveel van de show. Als ABC dit hoort: laat dit alsjeblieft gebeuren. Je mag zelfs een Trump-supporter van een van ons maken, mochten jullie dit nodig vinden.”

Michael Urie verwijst met zijn laatste opmerking naar de terugkeer van Roseanne, waarin de hoofdrolspeelster zich in het reboot-seizoen ontpopte als supporter van Donald Trump.

Mode à la Vogue
Om je geheugen even op te frissen: Ugly Betty draait om Betty Suarez (gespeeld door America Ferrera), die het probeert te maken als journalist van Mode, een blad dat lijkt op Vogue. Ze komt echter uit een arm nest, wat haar op hoon komt te staan van de eerder genoemde Marc St. James en Amanda Tanen (een heerlijk valse rol van Becki Newton), die allebei vinden dat Betty er niet uitziet. Door de seizoenen heen werkt ze zich steeds verder op tot het middelpunt en het geweten van de redactie, die wisselend geleid wordt door Wilhelmina Slater of Daniel Meade, al naar gelang wie er aan de winnende hand is in de strijd om de macht.

De serie ging in 2006 van star en was een bewerking van de Mexicaanse telenovela Yo Soy Betty, La Fea. In 2006 was er ook een Nederlandse bewerking te zien op de toenmalige zender Talpa, genaamd Lotte. De Amerikaanse versie werd hier uitgezonden door NET5.

Alexis Meade en Justin Suarez
Opvallende LHBTQ-karakters waren naast Marc St. James die van Rebecca Romijn als Alexis Made, de broer van Daniel die iedereen liet denken dat hij was omgekomen bij een auto-ongeluk, maar later terugkeerde als transgender vrouw. Dan was er ook nog het broertje van Betty, Justin Suarez, die in een van de latere seizoenen uit de kast kwam. Het was een rol van Mark Indelicato.

Michael Urie vertelde dat de castleden na acht jaar tv-stilte nog altijd met elkaar spreken. “We hebben de hele tijd contact. Gisteren nog deelden we een foto van een baby die was verkleed als Ugly Betty in haar Guadelajara poncho.”

Afwachten wat er gebeurt
Desgevraagd zei Vanessa Williams dat ook zij oren heeft naar een revival. “Tuurlijk! We moeten afwachten wat er gebeurt, maar absoluut!” Amanda Tanen ziet haar rol van Becki Newton, de receptioniste en beste vriendin van Marc, zeker zitten. “Waarschijnlijk is Amanda niets veranderd en doet ze nog precies hetzelfde als altijd. Zelf vond Amanda zich totaal onvoorspelbaar, maar iedereen wist wel ongeveer wat Amanda zou doen en zou zeggen. Het lijkt me heerlijk om haar weer te spelen.”