Muziek op vrijdag: een mooi coming out-liedje en de nieuwe van Ariana Grande

Thank God It's Friday!

09 november 2018, Jaap Bartelds, 6 minuten

‘Amy’s Song’ is de naam van een track met een tearjerker van een video, waarin allerlei mensen zijn te zien die in hun leven voor de vraag hebben gestaan: wanneer vertel ik mijn omgeving dat ik gay ben? Het levert ontroerende plaatjes op. Maar er is meer, een nieuwe video van Ariana Grande bijvoorbeeld.

Matt Simons - 'Amy's Song'

Matt Simons is een Amerikaanse zanger die in Nederland bekend werd dankzij een emotionele scène in GTST. Zijn muziek klonk toen een van de karakters, Bing, bijkwam uit een coma. 'Amy's Song' is een ontroerende ballad met een video waarin allerlei mensen teksten omhoog houden. Het levert ontroerende plaatjes op.

Ariana Grande - 'Breathin'

'Breathin' is alweer een tijdje uit (en zakt alweer in de Nederlandse Top 40), maar Ariana Grande heeft er alsnog een echte video bij gemaakt. Hij is mooi in al zijn eenvoud: we zien Ariana met haar signature paardenstaart in de wolken, en het voornaamste wat ze doet is gewoon door blijven ademen. 

Rhye – ‘Feel Your Weight’

Met een stem die als twee druppels water klinkt als Sade is Rhye een opvallend hedendaags popfenomeen. Z’n muziek is al net zo soothing als die van de originele Smooth Operator. In de video van de Poolside Remix van ‘Feel Your Weight’ vieren de mensen een feestje met rekstokken. Epke had er zo tussen kunnen hangen.

Christine and the Queens – ‘The Walker’

Met Chris maakte Christine and the Queens een van de mooiste albums van het jaar. In ‘The Walker’, weer zo’n onweerstaanbaar lied, draagt ze een fraai matadorpak. Zou ze gaan stierenvechten of blijft het bij koeknuffelen?

Rosalía – ‘Di Mi Nombre’

Een zangeres om in de gaten te houden is Rosalía. Ze combineert Spaanse flamencomuziek met het dancegeluid van 2018. De video lijkt min of meer in één take opgenomen en ziet er dan ook gelikt uit.

Robyn – ‘Honey’

Tot slot de lyric video van Robyns ‘Honey’. Zie al die honing eens lekker over je scherm druipen. Likken mag!

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau