Up & Coming

“Als acteur komt het vaak voor dat je nagelbijtend jezelf terugziet op tv”

11 november 2018, Martijn Tulp, 3 minuten

Chance Perdomo was eerder te zien in tv-drama Killed by my debt, waarin hij een tiener speelde die zelfmoord pleegde om twee verkeersboetes. Op dit moment gooit hij hoge ogen als Ambrose Spellman, de panseksuele huisgenoot in Netflixserie Chilling adventures of Sabrina.

De 22-jarige Chance groeide op in Londen. Hij is erg trots op z’n rol in Sabrina: aan Out.com vertelde hij: “Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een gekleurd panseksueel personage op tv of in een film heb gezien. Die komen niet vaak voor in Hollywood. Het beeld van een blanke gespierde held die door de jungle rent om iemand te redden, dat kennen we inmiddels wel. Daarom ben ik blij dat we eindelijk een betere representatie zien van de wereld waar we in leven.”

Ook is Chance te spreken over het feit dat de makers van Sabrina ervoor kozen om de serie op een natuurlijke manier van een LHBTQ-personage te voorzien. “Het feit dat Ambrose vertelt dat hij panseksueel is, hoort bij zijn verhaallijn” aldus Chance tegen de website Them.us. “We maken er geen big deal van: zijn panseksualiteit wordt niet met veel bombarie aangekondigd, ze laten simpelweg zien wie hij is. Panseksualiteit is niet zo bekend als andere onderdelen van de LHBTQ-gemeenschap, ik denk dat er daarom voor gekozen om expliciet te zeggen dat hij pan is. Om eerlijk te zijn wist ik zelf aanvankelijk ook niet goed wat panseksualiteit inhield. Ik heb me er echt in moeten verdiepen.”

“Het beeld van een blanke gespierde held kennen we inmiddels wel”

Chance kijkt met trots terug op zijn vertolking van Ambrose Spellman: “Als acteur komt het vaak voor dat je nagelbijtend jezelf terugziet op tv, maar dit is de eerste keer dat ik naar mijn werk kan kijken en echt een personage zie. Ik kan de serie terugkijken en me echt in het verhaal verliezen, zonder meteen terug te denken aan hoe we het gemaakt hebben.” In de serie zit ook een aantal pittige seksscènes. “Dit was de eerste keer dat ik zulke intieme scènes heb gefilmd. We moesten vooral veel giechelen. We moesten het steeds opnieuw doen, take na take na take, terwijl je uiteindelijk maar drie seconden ziet.”

Chance Perdomo is Up & Coming

Plannen voor de toekomst heeft de acteur genoeg, maar eerst moet nog ‘even’ het tweede seizoen van Sabrina gefilmd worden. “Op dit moment zitten de middenin het filmen van het tweede seizoen van Sabrina. Hierna zou ik graag meer films willen doen, al ligt mijn focus momenteel écht op Sabrina. Ik zou graag in films met diepte spelen, denk aan Goodfellas, Scarface of The Godfather. Tegelijkertijd lijkt het me te gek om ooit een superheld te mogen spelen. Ik keek vroeger enorm op naar Batman, en als Bruce Wayne zwart zou zijn geweest, zou dat een enorm effect op me hebben gehad. Toen de film Black panter uitkwam was ik een van de eerste die hem ging bekijken. Even voelde ik me weer een jongetje van negen jaar oud, dat zo hoopte op een rolmodel waar hij zich mee kon identificeren.”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau