Elton Johns leven is verfilmd voor een kerstcommercial

18 december 2018, Winq redactie, 3 minuten

In Engeland wordt altijd reikhalzend uitgekeken naar de jaarlijkse kerstcommercial van warenhuisketen John Lewis & Partners. Dit jaar pakken ze uit met het levensverhaal van Elton John: hoe hij van een onbekende zanger veranderde in een ‘gay superstar’. De commercial is getiteld ‘The Boy and the Piano’, en verschillende acteurs spelen Elton John.

In de commercial, die ruim twee minuten duurt, staat Elton Johns grote hit ‘Your Song’ centraal. Gedurende de video zijn verschillende versies van het lied te horen, die Elton John gedurende zijn carrière heeft gezongen. De commercial begint met de zanger, die tijdens kerst achter zijn piano zit en terugblikt op zijn leven.

Samen met de kijker gaat Elton John steeds verder terug in de tijd, om te eindigen als klein jongetje dat samen met moeder en grootmoeder kerstfeest viert. Als cadeau krijgt hij een piano. In de tussenliggende scènes zien we hoe de zanger steeds flamboyanter uitpakt, met waanzinnige kostuums en zijn kenmerkende, opvallende brilmonturen.

Van kind tot wereldster
Verschillende acteurs spelen Elton John. Freddie Henderson is de jonge Elton, Brandon Stein speelt een tienerversie van de zanger, Oliver Marshall neemt de seventies voor z’n rekening waarin Elton John uitgroeit tot een wereldster en Simon Burbage covert de jaren tachtig en negentig. De echte Elton John komt in beeld bij de scènes die in het heden spelen.

De kostuums in de commercial zijn opnieuw ontworpen door Joanna Johnston, maar lijken zoveel mogelijk op de kleding die Elton John droeg tijdens optredens.

Film en afscheidstour
Tot dusver presenteerde John Lewis alleen fictieve karakters in zijn commercials. Zou het toeval zijn dat er volgend jaar een biopic verschijnt over het leven van Elton John? De film gaat Rocket Man heten en draait volgend jaar in de bioscopen. Ook begint Elton John aan zijn Farewell Tour.

Critici denken dat John Lewis en Elton John de commercial gebruiken als promotie van die twee projecten, maar de warenhuisketen ontkent. Elton John heeft er zelf het volgende over te zeggen: “Het is een mooie gelegenheid om terug te blikken op mijn muzikale carrière en de reis die ik heb gemaakt. En het is mooi om te zien hoe die piano in mijn leven kwam, het eerste moment waarop ik met muziek in aanraking kwam.”

Zelf in een Elton John-kostuum?
Naast de commercial kunnen klanten nog op een andere manieren genieten van Elton John. Er zijn sets nagebouwd in de flagshipstore aan de Oxford Street in Londen, waar iedereen de kostuums van Elton John aan kan trekken.

Tot slot zijn er lichtshows te zien op de muziek van Elton John. Het gaat om zijn kerstklassieker ‘Step Into Christmas’.

Bron: GayStarNews

Winq viert Kerstmis!

Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen en kans maken op leuke prijzen? Ga dan snel naar ons kerstspecial.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau