In een interview refereert Giroud aan Thomas Hitzlsperger, die in 2014 uitkwam voor zijn homoseksualiteit. “Dat was een emotioneel moment. Toen dit gebeurde, dacht ik dat het voor homoseksuele voetballers gewoner zou worden om open te kunnen zijn over hun geaardheid. In de kleedkamer is veel testosteron en wordt veel geouwehoerd en samen gedoucht. Zo is het nu eenmaal. Ik kan me voorstellen dat het dan voor voetballers een uitdaging is om uit de kast te durven komen, als ze homo zijn.”

De Fransman beseft dat er nog veel stappen gezet moeten worden. “Zeggen dat er nog veel werk is te verrichten, is een understatement.” Zelf zegt hij ‘ultratolerant’ te zijn als het gaat over homoseksualiteit. Zo stond Giroud in 2012 al eens op de cover van het Franse gay magazine Têtu. Dat leverde hem klappen op, zo vertelt hij nu.

Collin Martin
Eerder dit jaar maakte Collin Martin via Twitter bekend dat hij gay is. Hij speelt professioneel voetbal voor het Amerikaanse Minnesota United. Hij liet weten dat de meeste teamgenoten al op de hoogte waren en zei alleen maar positieve reacties te hebben ontvangen. Hij hoopt dat meer voetballers uit de kast komen zodat ze zich niet langer zorgen hoeven te maken en gewoon zichzelf kunnen zijn.