Muziek op vrijdag: Thijs Boontjes wil lekker dansen en Lady Gaga zingt jazz

Thank God It's Friday!

16 november 2018, Jaap Bartelds, 8 minuten

Twee Nederlandse bijdragen, deze keer in het wekelijkse muziekoverzicht. Tim Boontjes lijkt op een jonge Frank Boeijen in zijn nieuwe video. En de Tim Knol-protégés Sam & Julia komen met een prachtige genderfluïde video met een troostrijke danser. Maar er is meer.

Thijs Boontjes - 'Dansen Met Jou'

Je kent Thijs Boontjes wellicht van De Slimste Mens, of anders van zijn eigen Dans- en Showorkest waarmee hij te zien was in M, de talkshow van Margriet van der Linden in het gat van DWDD op NPO1. Thijs zong vaak in de Amsterdamse caféclub Casablanca, waar hij het repertoire van Rob de Nijs vertolkte. Voor 'Dansen Met Jou' keek hij een akkoordenschema af van een nummer van Rob de Nijs. Er is ook een video bij het nummer gemaakt, waarin Thijs wel iets wegheeft van een jonge Frank Boeijen. Zijn debuutalbum komt uit in februari.

Sam & Julia - 'Come Cry'

‘Come Cry’ is de debuutsingle van het Americana/ folk duo Sam & Julia en de eerste release van I Love My Label, het kersverse label van Tim Knol. In de video laat de getalenteerde danser Gian Schrouff, opgeleid aan The Ailey School in NYC, op een minimalistische manier zijn genderfluïditeit zien. De video draagt uit hoe je jezelf kunt troosten en hoe mooi het is om je kwetsbaarheid te tonen en zowel je mannelijke kant, geïllustreerd door de stem van Sam, als je vrouwelijke kant, geïllustreerd door de stem van Julia, een podium te geven.

Róisín Murphy - 'The Rumble'

Alweer een nieuwe single van Rozijntje, en wat voor een. 'The Rumble' is een lekker vuig disconummer met een video die bijkans nog gruiziger is dan die van Thijs Boontjes hier boven. 

Brian Newman & Lady Gaga - 'Don’t Let Me Be Misunderstood'

Lady Gaga gaat optreden in Las Vegas. Om het voor d'r zelf een beetje afwisselend te houden, geeft ze niet een, maar twee shows. Eentje met haar hits, die heet Enigma. En eentje met jazz, die heet dan ook toepasselijk Jazz & Piano. Met de Amerikaanse jazzmusicus en trompettist Brian Newman nam ze alvast een cover op van de Nina Simone-klassieker 'Don’t Let Me Be Misunderstood'. Ze werkte eerder met hem samen op haar jazz-album met Tony Bennett, Cheek to Cheek. Deze track staat op het album van Newman, getiteld Showboat.

Ellie Goulding - 'Close To Me'

Af en toe klinkt Ellie als een hese Muppet, maar hier ziet ze er ook zo uit. Wat een prachtige creaties draagt ze hier in deze video. Het lied maakte ze met Diplo en rapper Swae Lee is ook nog even te zien. 

Zayn Malik & Nicki Minaj – ‘No Candle No Light’

One Direction-hunk Zayn Malik heeft Nicki Minaj gestrikt voor een duet, waarvoor op dit moment alleen een lyric video bestaat. Wat handig is, want dan kun je het liedje meteen meezingen. Eerlijk gezegd is het nummer nogal vaag, het pruttelt een beetje door in al z’n monotoonheid. Maar wie weet vind jij het wel heel mooi.

The Chemical Brothers - 'Free Yourself'

Daar zijn ze weer, de dancerockgoden die stadions doen trillen met hun opgefokte tracks. Op 'Free Yourself' is het weer even 1999, maar in de video is het helemaal 2018 met een troep futuristische robots.

Major Lazer - 'Blow That Smoke'

Daar is ze weer, de favoriete zangeres van Major Lazer: Love To. Een lekker zomerdeuntje is 'Blow That Smoke', de video is helemaal Burning Man.  

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau