Minister wijst orthodox-christelijke krant terecht over ivf voor homokoppels: “Het is 2018”

20 november 2018, Winq redactie, 3 minuten

Dat homokoppels met een kinderwens terechtkunnen bij ivf-klinieken, is door het Reformatorisch Dagblad sterk veroordeeld. Minister Van Engelshoven wijst ze terecht: “Alles wat onze samenleving zo mooi en divers maakt, wordt op één hoop geveegd en telt niet meer mee.”

In een hoofdredactioneel commentaar zet het Reformatorisch Dagblad uiteen waarom het slecht is dat homokoppels terechtkunnen bij ivf-klinieken als zij een kinderwens hebben. Dit schrijven ze: “Allerlei alternatieve samenlevingsvormen, buitenhuwelijkse relaties en kinderen, echtscheidingen, latrelaties en paren van gelijk geslacht doen ernstig inbreuk op de vorm die God zo zegenrijk heeft ingesteld: een huwelijk als hechte levenslange band tussen één man en één vrouw.”

Mooi en divers
Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven (D66) is juist voorstander van zogeheten regenbooggezinnen. Ze heeft een tegenreactie op Facebook geplaatst. Van Engelshoven schrijft: “Alleen een huwelijk tussen man en vrouw is de enige juiste vorm volgens deze krant. Al het andere, wat onze samenleving zo mooi en divers maakt, wordt op één hoop geveegd en telt niet meer mee.”

“Het was écht een editie van november 2018”

Het is 2018
Vervolgens impliceert Van Engelshoven dat ze het standpunt van het Reformatorisch Dagblad achterhaald vindt: “Ik heb de datum van de krant nog eens bekeken, maar het was echt een editie van november 2018.”

Schrikbeeld
Tot slot vergelijkt ze een zinsnede uit het commentaar met The Handmaid’s Tale: “En dan één van de laatste zinnen uit het commentaar: ’God opent en sluit de baarmoeder’ deed me direct denken aan ’May the Lord open' uit de populaire serie The Handmaid's Tale. De serie schetst een beeld van een christelijk, totalitair regime geleid door de mannelijke elite. Een prachtige maar verontrustende serie. Een schrikbeeld. Dus laat ik van het goede van de mens uit gaan, deze verwijzing zal puur toeval zijn.”

Foto: Creative Commons

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau