Alo'homo'ra

Dumbledore is eerste queer karakter in 'Wizarding World' universum

21 november 2018, Lars Kamp, 2 minuten

Al sinds de eerste Fantastic Beasts-film in 2016 is iedereen nieuwsgierig naar de seksuele oriëntatie van de jonge Albus Dumbledore. Hoeveel is hiervan terug te zien in de nieuwe film? Met de komst van de opvolger Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komen we meer te weten over zijn liefdesleven.

Het is inmidels voor iedereen duidelijk: Albus Dumbledore is homo. Voordat de film überhaupt begon, was het voor de meeste kijkers al duidelijk dat er meer speelde tussen Dumbledore en Grindelwald dan een oude vriendschap. De subtiele hints uit de film waren voor de oplettende fan niet te missen. De regisseurs hebben ervoor gekozen om in de film geen intieme scènes tussen de twee te verwerken. We hopen uiteraard dat in de volgende film in de reeks iets explicieter op de relatie wordt ingegaan.

De nieuwe film gaat niet bijzonder diep in op het privéleven van Dumbledore. “Deze film gaat niet over zijn homoseksualiteit, zijn seksualiteit definieert hem niet. Maar die relatie is zeker wel een definiërend element van wie hij is en hoe hij in elkaar zit”, vertelt Law aan de New York Times.

Fantastic Beasts Dumbledore Queer
Still uit 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Ook J.K. Rowling heeft bevestigd dat Dumbledore daadwerkelijk gay is. Dit maakt hem het eerste (en vooralsnog ook het enige) openlijke queer karakter in het ‘Wizarding World’ universum. J.K. Rowling bevestigde dit gerucht al in 2007 in een interview, ten tijde van de verschijning van het laatste deel in de Harry Potter-reeks. In hetzelfde interview gaf zij aan dat Dumbledore ook daadwerkelijk verliefd was op Grindelwald.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau