Overzicht

Op deze prides kun je je vast verheugen

Happy Pride Hopping

Leestijd: 13 minuten - door Winq redactie op 01 januari 2020

Aankomend jaar organiseren verschillende steden weer een Pride-festival. Wij komen nu alvast met een agenda vol Europese en wereldwijde prides die je zeker niet mag missen.

Februari 

Reykjavik

Reykjavik Pride vindt plaats in de zomer, maar je kunt eerder al naar Rainbow Reykjavik: een soort Pride in de kou. Het event wordt voor de tiende keer georganiseerd en in drie dagen zijn er leuke feesten, maar kun je ook met andere mannen heel veel events in IJsland-stijl doen. 

Rainbow Reykjavik vindt plaats van 13 tot 16 februari 

Rainbow Reykjavik
Foto: Pink Iceland

Sydney

Mardi Gras is de jaarlijkse Pride van Sydney, Australië. Jaarlijks komen ruim 100.000 mensen samen om feest te vieren. De kick-off van de pride wordt ook wel ‘Gay Christmas’ genoemd. Dit jaar draaien de Nederlandse broertjes Doppelgang ook nog een aantal nummers. 

Sydney Pride vindt plaats van 14 februari tot 1 maart

Mardi Gras feest
Mardi Gras / Foto: Jeffrey Feng

Maart

Tignes

Heb je de Arosa Ski Week gemist? Gelukkig zijn er nog genoeg andere winterse Prides. In het Franse Tignes bijvoorbeeld. Daar vindt ook in 2020 de European Snow Pride plaats. De, naar eigen zeggen, grootste Gay Ski Week van Europa. Vooral voor Britten een populaire bestemming.

European Snow Pride vindt plaats van 14 tot 21 maart

Tignes Snow Pride
European Snow Pride / Foto: Franck WEENS - www.weens.fr.

Mei

Maspalomas

Gaywalhalla Gran Canaria viert in mei al feest. Daar kun je een week lang genieten van een Pride aan het strand. Niet zo gek met die zomerse temperaturen. Ieder jaar vinden er grote feesten met bekende artiesten plaats. Vorig jaar kwamen er maar liefst vijftigduizend mensen uit heel Europa om mee te genieten. In november doen ze het dunnetjes over tijdens Winter Pride.

Maspalomas Pride vindt plaats van 7 tot 17 mei  

Maspalomas Pride
Maspalomas Pride

Juni

EuroPride

In 2011 werd de progressieve, vol getatoeëerde zakenman Yiannis Boutaris aangesteld als burgemeester van Thessaloniki. Boutaris, die in een interview ooit aangaf op seksueel gebied zo’n beetje álles weleens te hebben geprobeerd, zei desgevraagd in 2011 open te staan voor een pride in Thessaloniki. Een jaar later namen twee Thessalonikiërs de proef op de som en sindsdien zit het evenement enorm in de lift. Dit jaar vindt EuroPride plaats in Thessaloniki. 

EuroPride 2020 in Thessaloniki vindt plaats van 20 tot 28 juni 

prides door europa
Thessaloniki Pride © Georgios Alexakis

Juli

Madrid

In 2017 kwamen er meer dan twee miljoen mensen naar Madrid om World- en EuroPride te vieren. Pride in de stralende zon vier je in 2020 van 1 juli tot 5 juli. 

Madrid Pride vindt plaats van 1 tot 5 juli 

prides door europa
Madrid Pride

September

Berlijn

Voor wie een wat meer kinky feestje zoekt. Folsom in Berlijn is het Europese broertje van de versie in San Francisco, voor wie een vliegticket naar laatstgenoemde stad toch wat duur vindt. Dit fetisjevenement is overigens niet voor de tere zieltjes: schrik bijvoorbeeld niet als iemand op straat ineens z’n piemel uit z’n broek wipt, voor zover die er niet al uithing. Alles is toegestaan tijdens Folsom.

Folsom Europe vindt plaats van 9 tot 13 september 2020

Rotterdam Pride

Eind september kleuren de straten van Rotterdam in alle tinten van de regenboog, tijdens Rotterdam Pride. Denk aan een nieuwe editie van Cocktailfest en natuurlijk héél veel gekkigheid tijdens de KeerWeer Parade, die steevast gepresenteerd wordt door de weergaloze Esther Hofman.

Rotterdam Pride vindt plaats van 18 tot 27 september 2020

Foto: The Link

Curaçao Pride

Dit jaar alweer de achtste editie van Curaçao Pride. Twee jaar geleden spraken bij de Nederlands-Curaçaose dj/mc DiVine over pride op het eiland. “Stukje bij beetje gaat het vooruit met de homorechten op Curaçao.” 

Curaçao Pride vindt plaats van 22 tot 27 september 2020

Belgium Bear Pride

De Belgium Bearpride roept alle beren op om zich te verenigen in Brussel. In de binnenstad zullen uiteenlopende evenementen plaatsvinden, zoals culturele activiteiten, feestjes en als hoogtepunt de verkiezing van Mister Bear Belgium 2021.

Belgium Bear Pride vindt plaats van 30 september tot 4 oktober

November

Maspalomas Winter Pride

In mei kun je naar de zomerse pride in Maspalomas, maar deze maand komen duizenden homo's samen tijdens Maspalomas Winter Pride. De vijfde editie alweer. 

Maspalomas Winter Pride vindt plaats van 4 tot 10 november 2020

2021

Januari

Arosa

Wie denkt dat Prides alleen in de zomer plaatsvinden, heeft het goed mis. Neem de Arosa Gay Ski Week in de Zwitserse Alpen. Een week lang wordt daar Pride gevierd. Wat je je daarvan voor moet stellen? Behalve dat je nou eens écht kans maakt op die hete skileraar, zijn er heel veel feestjes en moet je dragqueens ontwijken op de ski’s.

Het is nog niet bekend wanneer de Arosa Gay Ski Week in 2021 plaatsvindt. 

Arosa Ski Week
© photo: Jorge Pereira / Arosa Gay Ski Week

Ken jij nog een Pride die zeker niet in deze lijst mag ontbreken? Tip ons via redactie@winq.nl.

Ben je op zoek naar dé grote gayfeestjes in Nederland en België? Die vind je hier.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 105

Deze keer: Erik Mouthaan, vaders uit de kast en win een toptv

Neem een abonnement

Geef cadeau