Gaat dat zien, deze opgepoetste versie van The Sound of Music

22 november 2018, Winq redactie, 3 minuten

The Sound of Music wordt rond de kerstdagen steevast vertoond op tv. Maar dit jaar bekijk je Julie Andrews en de familie Von Trapp in breedbeeld, met prachtige frisse kleuren en een kristalhelder geluid. Eye vertoont de nieuwe 70mm-celluloidkopie van de film.

Het verhaal van The Sound of Music is bekend: middenin de Tweede Wereldoorlog huurt baron Von Trapp de onconventionele gouvernante Maria in, die zijn zeven kinderen onder haar hoede neemt. Wat volgt is een verhaal vol zang en dans, met tot besluit een wonderbaarlijke ontsnapping.

De liedjes ‘Edelweiss’, ‘Do-re-mi’ en ‘Climb Ev’ry Mountain’ zijn uitgegroeid tot klassiekers die door velen uit volle borst worden meegezongen. De musicalfilm werd bekroond met vijf Oscars en is nog altijd te zien op tv.

The Sound of Music is vanaf 19 december tot en met 9 januari te zien in het Amsterdamse filmmuseum Eye.

Verzadigde kleuren, kristalhelder geluid
De nieuwe kopie van The Sound of Music (1965, 20th Century Fox) werd getrokken van het nog bestaande 70mm-cameranegatief. Daarmee is volgens Eye recht gedaan aan de originele celluloidervaring met hoge resolutie, verzadigde kleuren en kristalhelder geluid.

Eye is het enige theater in de Benelux dat regelmatig 70mm-films op celluloid vertoont. Daarmee brengt het filmmuseum eerbetoon aan de hoge kwaliteit van de analoge film, die – juist in het digitale tijdperk – in de belangstelling staat. “Het komt erop neer dat film nog altijd veel meer kleur en detail kan opnemen”, zei cameraman Hoyte van Hoytema eens over de aantrekkingskracht van celluloid. “Dat is waarom heel veel mensen, ook zonder die technologie te begrijpen, film kijken een prettiger sensatie vinden.”

Kijk voor aanvangstijden en tickets op www.eyefilm.nl/thesoundofmusic.

Winq viert Kerstmis!

Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen en kans maken op leuke prijzen? Ga dan snel naar ons kerstspecial.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau