Vijf maanden cel voor mishandeling gays tijdens Pride

Leestijd: < 1 min

Voor het mishandelen en beledigen van twee mannen tijdens de Pride in Amsterdam is een 24-jarige man uit Beverwijk veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk. De rechtbank ziet dit als ‘homogerelateerd geweld’ en vindt dat hiertegen streng moet worden opgetreden.

Het geweld tegen de twee mannen vond in 2016 plaats tijdens Pride in Amsterdam. Een van de slachtoffers liep een dubbele kaakbreuk op door de vuistslagen die hij kreeg in zijn gezicht.

De verdachte verklaarde dat juist hij het slachtoffer was van geweld en dat hij degene was die in elkaar is geslagen door de twee mannen. De rechtbank geloofde hier niets van: volgens de rechter maakte de verdachte zijn slachtoffers onder meer uit voor ‘vuile flikkers’, waarna hij ‘uit het niets’ begon te slaan en te schoppen.

Beide mannen hebben nog altijd last van de gebeurtenissen, zo staat in het vonnis. Zowel geestelijk als lichamelijk. De rechtbank heeft het incident beoordeeld als ‘homogerelateerd geweld’ en vindt het van belang dat daartegen streng wordt opgetreden. De eis van het Openbaar Ministerie tegen de verdachte was vijf maanden. Die heeft hij gekregen, waarvan twee maanden dus voorwaardelijk.

Bron: Parool / Beeld: Creative Commons

Powered by Labrador CMS