Up & Coming

Gus Dapperton steekt de wereld in zijn zak

09 maart 2019, Lars Kamp, 2 minuten

Om Gus Dapperton kun je bijna niet meer heen. Met zijn snelgroeiende dream- en indie-popmuziek en opvallende verschijning veroverde hij al de Verenigde Staten. Het ziet ernaar uit dat Europa als volgende aan de beurt is.

De 21-jarige Gus Dapperton (geboren als Brendan Rice) is de snelst groeiende indie-popartiest van het afgelopen jaar. Hij begon twee jaar geleden aan zijn muzikale carrière en sinds dit jaar gaat het zelfs zó goed, dat hij een tussenjaar heeft genomen aan de Drexel-universiteit om te touren door de VS en Europa.

Doorbraak
De zanger is eind vorig jaar doorgebroken met zijn hit ‘I’m Just Snacking’. Het nummer had binnen drie maanden al 1 miljoen views op YouTube. Dankzij het succes van de release van deze single, kreeg zijn andere single uit dat jaar, ‘Prune, You Talk Funny’, ook steeds meer views op YouTube.

Later maakte hij ook de soundtrack voor de Netflix-serie 13 Reasons Why.

Hij heeft inmiddels twee EP's en vijf singles uitgebracht en binnenkort volgt een album. “Het eerste dat ik uit ga brengen, is zeker weten een album. Ik maak en mix alle muziek zelf, dus als ik tijd heb om de nummers af te ronden, breng ik het uit.” aldus de zanger in een interview met SXSW.

Fashion
Naast Gus’ muziek is zijn keuze voor stijl erg iconisch voor de artiest. Vogue heeft twee artikelen over hem geschreven over zowel zijn muziek als zijn stijl.

“Ik weet niet precies waar ik naar zoek als ik mijn kleding kies”, vertelt hij in het interview met Vogue. “Ik hou zeker van ‘80s en ‘90s kleding. Ik draag vaak ‘90s Swinger revival-shirts. Ook hou ik enorm van broeken waarbij je de sokken en schoenen nog kan zien. Dat is een beetje waar ik voor kies. 90’s hypebeast-kleding als Nike en Tommy Hilfiger draag ik ook vaak. Ik spendeer vooral veel geld aan schoenen, heb vrij nieuwe Dr. Martens, veel Nike Air Force 1s’ en ik heb net deze Capezio dansschoenen die ik nu veel draag.”

“Ik weet niet precies waar ik naar zoek als ik mijn kleding uitkies”

Het meest opvallende aan Gus Dapperton is zeker zijn kapsel. “Toen ik een kleuter was, had ik heel lang dit kapsel. Toen was ik wel een stuk knapper, dus ik besloot terug te gaan naar dat kapsel. Ook draag ik nu dezelfde kleren als toen. Dus simpelweg haal ik mijn inspiratie uit mijn jeugd.” legt Gus uit in het interview met SXSW.

Waarschijnlijk zou niemand anders dit kapsel beter kunnen dragen dan Dapperton.

Concert
Op zondag 10 maart 2019 staat Gus Dapperton in de Melkweg, Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau