Muziek op vrijdag: een twink met liefdesverdriet en kerst met Gwen Stefani

Thank God It's Friday!

23 november 2018, Jaap Bartelds, 6 minuten

Bitterzoet is de video waarin een achttienjarige knul zich heel naïef volledig in een relatie stort met een man die stukken ouder is. Dat gaat mis en het liefdesverdriet spat er vanaf in de clip van Christopher Sorensen. Maar er is meer, namelijk een kerstlied van Gwen Stefani en nieuwe muziek van Chainsmokers, Hozier en Lana Del Rey.

Christopher Sorensen - 'Afterglow'

Zelf had de uit Californië afkomstige Christopher Sorensen op zijn negentiende een affaire met een oudere man die hij via Grindr had leren kennen. Hij verloor niet alleen zijn maagdelijkheid, maar ook zijn hart. Maar al snel ging het mis vanwege het grote leeftijdsverschil, en omdat Christopher nog in de kast zat. Hier gaat de video van ‘Afterglow’ over, al is de jongen hier achttien en is de situatie net even anders. Want net wanneer je denkt dat het goed afloopt, gaat het helemaal mis…

Lana Del Rey - 'Happiness Is A Butterfly'

Theorie: Lana Del Rey heeft op één middag een paar uur footage geschoten van zichzelf in de natuur en gebruikt die beelden nu voor al haar videoclips. Is natuurlijk niet zo, maar ze gaan wel erg op elkaar lijken. Dit is de lange versie van 'Happiness Is A Butterfly', van maar liefst twee minuten en twaalf seconden. 

David Guetta, Bebe Rexha & J Balvin - 'Say My Name'

Bebe Rexha is van top tot teen(nagel) gehuld in neon en dat is ook precies hoe 'Say My Name' klinkt: heerlijk synthetisch. Alsof je een overdosis Haribo-snoep tot je neemt. Beetje jammer dat de deelnemende mannen, J Balvin en David Guetta, niet lekker meedoen en zich in stemmig zwart vertonen.

Hozier - 'Movement'

Hozier ken je nog van ‘Take Me To Church’, een van de grootste hits van dit decennium. ‘Movement’ lijkt er wel wat op. In de video balletten drie identieke mannen met elkaar en zitten ze elkaar achterna in een soort kat-en-muisspel. Een knappe montage wel.

Little Mix – ‘Strip’

Voor de video van ‘Strip’ gaan de meiden van Little Mix niet uit de kleren, maar ontdoen ze zich wel van hun make-up. Het lied begint gestript van alle opsmuk en ongeveer halverwege slaan de dames toe met een fikse beat. De video is een ode aan vrouwen in alle soorten, vormen en maten. Net een Dove-commercial eigenlijk.

The 1975 – ‘Sincerity Is Scary’

Zou dat mode worden, een korte broek over een keurige nette pantalon? De dansende jongen komt ermee weg in deze video bij het lekker jazzy ‘Sincerity Is Scary’. De manier waarop hier wordt gedanst werkt bovendien superaanstekelijk.

St. Vincent – ‘Perfect Day’

An sich is het lied van Lou Reed natuurlijk volledig uitgekauwd, maar St. Vincent weet er met deze live-versie toch iets persoonlijks en ontroerends van te maken. Slechts begeleid door Thomas Bartlett op piano neemt ze het lied helemaal tot zich.  

The Chainsmokers – ‘Beach House’  

Beach House is de naam van een Amerikaanse band die prachtige, verfijnde, som meerstemmige dreampop maakt. The Chainsmokers maken ietwat lompe hitparadepop, wat het extra leuk maakt dat ze met deze single verwijzen naar Beach House.

Gwen Stefani & Blake Shelton – ‘You Make It Feel Like Christmas’

Stel, je hebt met redelijk succes een kerstalbum afgeleverd, wat doe je dan in het jaar daarna? Juist, dan breng je het album gewoon nog een keer uit. Je neemt gewoon een paar extra liedjes op en kijk: prompt is je kerstplaat een ‘Deluxe Album’ geworden. Kylie haalde dit trucje al eens uit, nu doet Gwen Stefani het ook. Gek genoeg brengt Gwen geen nieuw nummer uit op single, maar dit duet dat vorig jaar ook al op haar kerstplaat stond. Prima liedje hoor, verder.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau