Astrid Oosenbrug (Rotterdam, 1968) heeft vier kinderen, is biseksueel, getrouwd met een man en heeft een relatie met een vrouw. In het dagelijks leven is Astrid sociaal ondernemer in de ICT-sector en coacht ze jongeren. Ze vervulde tal van bestuursfuncties en was van 2012 tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA.

"We zijn gelukkig met Astrid als nieuwe voorzitter," aldus Koen van Dijk, directeur COC Nederland. "Met haar enthousiasme, energie en samenbindend vermogen is ze een aanwinst voor het COC."

Astrid wil zich de komende jaren in het bijzonder inzetten voor een LHBTQ-beweging waarin iedereen meedoet en meetelt, ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, opleiding, politieke kleur, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, geslachtskenmerken of welke achtergrond dan ook. "Want samen staan we sterker," aldus de nieuwe voorzitter.

Astrid volgt Tanja Ineke op, die de afgelopen zes jaar voorzitter was van COC Nederland. Lees op zondag 2 december ons nieuwe interview met Tanja, waarin ze terugblikt op haar drie termijnen.

Foto: Lex Draijer