Plan je bezoek

Keulen is een gay kerstmarkt rijker

Inclusief festive verklede matrozen

06 december 2018, Winq redactie, 2 minuten

Het is weer eind november en dat betekent dat er in zo’n beetje elke Duitse stad een kerstmarkt is geopend. Vorig jaar schreven we al over de roze kerstmarkt van Frankfurt, nu is er nog zo eentje bijgekomen: de gay kerstmarkt van Keulen.

Een speciale kerstmarkt voor gays? Waarom dat nou weer? Nou. Dat gaan we je uitleggen. Maar eerst: waarom Keulen? Om praktische redenen is Keulen fijn, omdat het vanuit Utrecht slechts twee en een half uur rijden is. Düsseldorf is inderdaad dichterbij, maar ook de meest drukbezochte. Dresden is de oudste, maar daarvoor moet je helemaal richting Polen rijden.

Op naar de Schaafenstraße in Keulen dus. Daar vind je de gay kerstmarkt van Keulen: Heavenue. Die werd al eens eerder georganiseerd, maar dit jaar heeft een nieuwe groep de organisatie voor rekening genomen, waardoor de markt helemaal vernieuwd is.

Heavenue op gay kerstmarkt Keulen
Zo ziet Heavenue eruit

De stalletjes zijn gedecoreerd in pop-art-stijl en je kunt er natuurlijk gewoon je glas glühwein en bratwurst krijgen: maar dan een wurst van 20 cm, een glitterburger en met een stel homo’s om je heen om het extra gezellig te maken. Daarnaast is er een podium waar verschillende acts worden gehouden.

Uitgekeken bij de Schaafenstraße? Dan zijn er nog op 7 (!) verschillende locaties kerstmarkten in Keulen. De grootste is die voor het plein van de gigantische Dom van Keulen (die je trouwens ook kunt beklimmen, prachtig uitzicht gegarandeerd).
De acht kerstmarkten hebben allemaal een eigen thema: behalve de gay kerstmarkt heb je er een die in het thema staat van engelen (Neumarkt), eentje met een grote schaatsbaan (Altstadt) en is er een waar je jezelf onderdompelt in de wereld van de gebroeders Grimm (Rudolfplatz).

De gay kerstmarkt van Keulen is vanaf 26 november t/m 23 december geopend.

Winq viert Kerstmis!

Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen en kans maken op leuke prijzen? Ga dan snel naar onze kerstspecial.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau