Foto’s: zo zag Delhi Queer Pride eruit

26 november 2018, Winq redactie, 4 minuten

In India is seks tussen mensen van hetzelfde geslacht sinds september niet meer verboden. Veel minder deelnemers aan de Delhi Queer Pride Parade gingen dit jaar gemaskerd of gesluierd de straat op. Anderen maakten van de gelegenheid gebruik om te demonsteren. Hier de foto’s van Delhi Queer Pride.

Afgelopen zondag zagen duizenden mensen hoe een bonte stoet mensen door de straten van Delhi liep. De elfde editie van de Delhi Queer Pride Parade was de eerste sinds het Hooggerechtshof in september bepaalde dat seks tussen mensen van hetzelfde geslacht niet langer strafbaar is.

De Delhi Queer Pride Parade werd voor het eerst georganiseerd in 2008. De afgelopen tien jaar was het voornamelijk een demonstratie tegen de wet die seks tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar stelde.

De afgelopen jaren droegen veel deelnemers aan de parade een masker, omdat ze onherkenbaar wilden blijven. Dit jaar waren en nog maar enkele maskers of sluiers te zien. De spandoeken en slogans die te zien waren, lieten vooral geluk en trots zien, maar ook dat de decriminalisering nog maar een eerste stap is naar gelijkheid.

Op Instagram deelden de Delhi Queer Pride Parade-gangers hun foto’s. Hier onder zie je een selectie daarvan.

Bron: Roze Golf

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau