Bekijk de video

Ben & Jerry’s komt in verzet tegen Trump met nieuwe ijssmaak

26 november 2018, Winq redactie, 3 minuten

‘Pecan Resist’ is de naam van ijsmerk Ben & Jerry’s nieuwste smaak. Ze hebben er deze keer een duidelijke boodschap aan gegeven: ze zijn tegen discriminatie en voor gelijkheid. Van de opbrengst gaat 100.000 dollar naar goede doelen.

Chocolade-ijs met stukken fudge, pecan- en walnoten en amandelen. Daaruit bestaat de nieuwe smaak van Ben & Jerry’s. De naam luidt ‘Pecan Resist’ en in het begeleidend schrijven laat de ijsfabrikant weten: “Naast al dat lekkers bevat deze ijssmaak een krachtige boodschap aan de onderkant van het deksel. Namelijk dat we samen kunnen bouwen aan een eerlijke morgen. Laten we ons vreedzaam verzetten tegen de regering-Trump en de onderdrukkende en discriminerende politiek. Laten we een toekomst bouwen die draait om inclusiviteit, gelijkheid en gerechtigheid voor mensen van kleur, de LHBTQ-gemeenschap, vluchtelingen en immigranten.”

Goede doelen
Van de opbrengsten van ‘Pecan Resist’ wil Ben & Jerry’s vier goede doelen ondersteunen. Color of Change verzet zich tegen discriminatie, Honor the Earth zet zich in voor het milieu, Neta richt zich op de Mexicaanse grens en Women’s March ondersteunt sociale veranderingen ten behoeve van vrouwen. Elke organisatie krijgt 25.000 dollar van Ben & Jerry’s.

Hubby Bubby
Ben & Jerry’s is vaker politiek betrokken, zelfs nadat Unilever het ijsmerk heeft overgenomen van de oprichters Ben Cohen en Jerry Greenfield. Zo maakten ze al eens een smaak genaamd ‘Empower Mint’, om NAACP te steunen in het bevorderen van gelijkheid. En bij de openstelling van het huwelijk vierde Ben & Jerry’s dit met vier smaken: ‘Hubby Bubby’, ‘Apple-y Ever After’, ‘EngageMint Party’ en ‘I Dough, I Dough’.

Hier de video die Ben & Jerry’s maakte ter introductie van ‘Pecan Resist’.

Bron: Queerty

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau