Lekker meezingen

Vier de feestdagen met deze vijf gloednieuwe kerstalbums

12 december 2018, Winq redactie, 6 minuten

Is Sky Radio niet jouw Christmas Station maar ben je wel dol op kerstliedjes? Stel dan je eigen lijst samen. Ter inspiratie hebben we hier vijf gloednieuwe kerstalbums voor je, van John Legend tot de a cappella-formatie Pentatonix.

Jessie J – This Christmas Day

Met een beetje mazzel scoor je als artiest een megahit met een kerstlied en zit je tot in de eeuwigheid gebakken. Het overkwam Mariah Carey, die compleet imperium opbouwde rond haar ‘All I Want For Christmas Is You’, bestaande uit een serie kerstalbums, nieuwe versies van het lied, een animatieserie en een kerstconcerttour. Of Jessie J het ook gaat lukken met het speciaal voor haar geschreven ‘This Christmas Day’? Het klinkt precies als Sam Smiths ‘Stay With Me’, en dat werd een wereldhit. De titelsong van dit album is meteen het enige originele lied. De rest zijn covers. Ook leuk: Boyz II Men zingt mee op ‘Winter Wonderland’ en Babyface is te horen op ‘The Christmas Song’.

RuPaul – Christmas Party

Een heel album lang RuPaul die ‘Hello Hello Hello’ roept of andere oneliners uit Drag Race recyclet, het is misschien een beetje veel van het goede. Maar de liefhebber zal dolblij zijn met dit album vol remixen van eerder uitgebrachte kersthits zoals ‘Christmas Queen’, ‘Hey Sis, It’s Christmas’ en ‘Super Queen’. You’d better work that christmas tree!

John Legend – A Legendary Christmas

Met z’n bronstige stem en slaapkamerogen is John Legend dé ideale man om mee onder de kerstboom te liggen. Of voor een knapperend haardvuur op een hoogpolig kleed. De 39-jarige zanger komt met zes nieuwe tracks en acht klassiekers, een fijne mix. Op ‘What Christmas Means To Me’ doet Stevie Wonder mee, Esperanza Spalding is te horen op ‘Have Yourself A Merry Christmas’. Een en ander klinkt ook nog eens lekker fris, aangezien het album is geproduceerd door neo-soulzanger Raphael Saadiq.

Pentatonix – Christmas Is Here

Dit is alweer het derde kerstalbum van deze a cappela-groep. Deze keer doet Pentatonix ‘Jingle Bells’ met een orkest en laat Kelly Clarkson van zich horen op ‘Grown-Up Christmas List’.

Christmas Queens 4

Tot besluit nóg meer drag queens. Deze keer zijn het de kandidaten uit RuPaul’s Drag Race en niet Ru zelf. Op alweer het vierde Christmas Queens-album zijn onder meer Jinkx Monsoon, Manila Luzon, Ginger Minj, Jujubee, Sharon Needles, Asia O’Hara te horen. Naast keurige classics als ‘Santa Baby’ staat er ook een leuke versie op van ‘Grandma Got Run Over By A Reindeer’.

Winq viert Kerstmis!

Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen en kans maken op leuke prijzen? Ga dan snel naar onze kerstspecial.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau