Mooi, dit coming-outfilmpje: student krijgt staande ovatie na zijn speech

27 november 2018, Winq redactie, 2 minuten

Dat er mensen zijn die vinden dat gays niet zo’n punt van moeten maken van hun coming-out: tja. Want waar de een in een gespreid bedje belandt, moet een ander maar hopen op een positieve reactie. Deze student uit Sydney viel gelukkig in een warm bad toen hij voor zijn medestudenten uit de kast kwam.

Finn Stannard gaat naar het St. Ignatius College in Sydney. Ten overstaan van 1.500 medestudenten gaf hij een emotionele speech waarin hij vertelde dat hij homoseksueel is.

Vier jaar
“Vier jaar heb ik toegewerkt naar dit moment”, vertelt hij. “In die vier jaar ben ik erachter gekomen wie ik ben en dat ik me daar niet voor hoef te verontschuldigen.” Finn vertelt dat hij als dertienjarige voor het eerst iemand vertelde dat hij gay is. Anderhalf jaar later durfde hij het ook aan zijn ouders te vertellen. Die zeiden dat ze altijd van hem zouden blijven houden.

Maar buiten het ouderlijk huis was het niet altijd even gemakkelijk om gay te zijn, merkte Finn. “Er zijn ontelbaar veel grappen over me gemaakt en er werd veel over me geroddeld. Als je anders bent – gay of wat voor minderheid dan ook – kan dat uitdagingen opleveren. Ook is het soms eng en voel je je geïsoleerd.”

Bang
Dan vertelt Finn dat hij zich vroeger vaak terugtrok op zijn kamertje om daar in het donker te zitten. Hij was bang voor wat er komen zou. “Maar nu weet ik wie ik ben en waar ik voor sta.”

Na afloop van zijn speech gaven Finns medestudenten hem een staande ovatie. Sindsdien is er veel gebeurd. Zo nam hij zijn vriend voor het eerst mee naar een schoolbijeenkomst.

Hier onder de beelden die we kunnen delen. De volledige speech is hier te zien.

Bron: Gay Times

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau