Eric McCormack is sinds vorig jaar weer te zien als Will Truman in de hitcomedy Will & Grace. De serie liep van 1998 tot en met 2006 en keerde vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen eenmalig terug met een mini-aflevering waarin ze opriepen op Hillary Clinton te stemmen.

De terugkeer van Will, Grace, Jack en Karen werd zo enthousiast ontvangen dat er een nieuw seizoen werd besteld, en daarna nog een. En nog een. Inmiddels zitten we middenin het tiende seizoen, waarvoor de originele cast is teruggekeerd.

Meer gay acteurs
Aan de Sydney Morning Herald vertelt McCormack nu dat hij de rol van Will nooit had gekregen als de show nu voor het eerst zou worden gemaakt. De reden: omdat hij hetero is. “Ik zou niet eens in de buurt komen van deze rol. Anno 1998 was het niet per se verschrikkelijk dat een hetero de rol van Will zou spelen, maar tegenwoordig zijn er zoveel acteurs openlijk gay dat ze waarschijnlijk voor een van hen kiezen.”

Vervolgens vraagt hij zich hardop af: “Betekent dit dat je moet vertellen of je gay of straight bent bij een casting? Geen idee eigenlijk.” McCormack ziet zich met zijn rol als Will als ‘hetero-ambassadeur van de gay community’. Waarvoor dank.

Joan Collins
In ander Will & Grace-nieuws: aanvankelijk was het de bedoeling dat Joan Collins in de huid zou kruipen van Beverly Leslie. Dit karakter werd uiteindelijk gespeeld door Leslie Jordan, die hem neerzette als een klein, flamboyant kereltje. Hij speelde mee in twaalf afleveringen en Jordan won een Emmy voor zijn bijrol.

Hij vertelt aan Instinct Magazine: “Deze rol was aanvankelijk geschreven voor Joan Collins. Die zou Rosario, de huishoudster van Karen Walker, willen afpakken, waarna dit zou eindigen in zo’n typische Dynasty-catfight. Maar helaas kon Joan Collins niet, dus toen heb ik auditie gedaan.”