Nachtvlinder

“Toen ik jonger was, kreeg ik voor kerst een boekje met kortingsbonnen!”

Asia O'Hara komt naar Amsterdam voor Christmas Queens!

28 november 2018, Martijn Tulp, 2 minuten

Make the yuletide gay: de queens van RuPaul's Drag Race komen voor de tweede keer naar Amsterdam voor een speciale kerstvoorstelling: Christmas Queens. We spraken met seizoen tien finaliste Asia O'Hara.

Op 13 december treed je voor de tweede keer op in Amsterdam. Hoe is de eerste keer bevallen?
“Het was echt een te gekke ervaring, want het was de eerste keer dat ik in m’n eentje op tournee ging. Het kwam zo vaak voor dat ik alles wat ik meemaakte echt op me in moest laten werken. Ik ben van plan om door te gaan met het geven van amazing optredens in jullie land.”

Wat kunnen we verwachten van de Christmas Queens show?
“Een heleboel ho ho ho’s en natuurlijk veel Christmas slay-age!”

Stel dat iemand uit het publiek een cadeautje voor je mee willen nemen, waar kunnen ze je dan blij mee maken?
“Om heel eerlijk te zijn houd ik zóveel van mijn fans dat ik aan hun aanwezigheid alleen al genoeg heb. Maar ik hou overigens wél van Fendi.”

Heb je weleens moeten doen alsof je heel blij was met een verschrikkelijk slecht kerstcadeau?
“Ja, we deden ‘secret Santa’ [een niet-Sinterklaasgerelateerde variant op lootjes trekken - red.] toen ik jonger was, en toen kreeg ik een boekje met kortingsbonnen! Ik heb maar gewoon geglimlacht. Achterkwam kwamen al die kortingsbonnen me trouwens nog best goed van pas.”

Sommige mensen zweren bij de Carpenters, anderen komen de kerst niet door zonder Mariah Carey. Wat is jouw favoriete kerstmuziek?
“Het kerstalbum van Destiny’s Child weet me altijd in de stemming te krijgen!”

Het is nu anderhalf jaar geleden dat jouw seizoen van RuPaul’s Drag Race werd opgenomen. Als je terugkijkt, wat is dan het belangrijkste dat je er aan over hebt gehouden?
“Een heleboel, maar vooral een nieuwe versie van Asia. Daarmee bedoel ik dat ik zóveel van die ervaring geleerd heb, en dat ik dankzij de show ben gegroeid als performer maar ook als mens. Ik zal mama Ru daar altijd dankbaar voor zijn.”

Het vierde seizoen van RuPaul’s Drag Race: All Stars begint over een paar weken. Voor wie ben jij?
“Is dit een serieuze vraag? Mijn sisters Monet en Monique natuurlijk!”

Christmas Queens is op donderdag 13 december te zien in Theater Amsterdam. Naast Asia O’Hara zijn ook Bob The Drag Queen, Blair St. Clair, Eureka O’Hara, Kameron Michaels, Manila Luzon en Sharon Needles in deze spectaculaire kerstshow te zien. Kaartjes zijn nu beschikbaar

Winq.nl verloot 3x2 kaartjes voor de show! Mail om kans te maken naar win@winq.com onder vermelding van ‘Christmas Queens’. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Winq viert Kerstmis!

Meer inspiratie opdoen voor de feestdagen en kans maken op leuke prijzen? Ga dan snel naar onze kerstspecial.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau