Paul Haenen en zijn partner Dammie van Geest lanceren begin december het digitale kanaal BettyAsfalt.tv. Haenen gaat wekelijks programma’s maken, met onder meer preken van zijn alter ego dominee Gremdaat. Ook Margreet Dolman is van de partij. Zij zal vensterbankgesprekken voeren vanuit het raam van het Betty Asfaltcomplex in Amsterdam.

Waar Gebeurd
Daarnaast halen Haenen en Van Geest een oud programma van stal om in een nieuw jasje te steken: Waar Gebeurd. Dit KRO-programma stamt uit de jaren zeventig en gaat over mensen die onwaarschijnlijke dingen hebben meegemaakt. “Ik denk dat deze tijd van fake news schreeuwt om zo’n podium”, aldus Haenen.

Paul Haenen vergelijkt zijn idee met LINDA.tv. Maar hier dus geen Linda, maar Margreet Dolman. “Vroeger had je per se een omroep en een zender nodig om dat soort dingen de wereld in te slingeren. Maar dankzij de technologische vooruitgang kan ieder mens gewoon zelf zijn eigen content maken en aanbieden aan een ieder die het maar wil zien.”

Alles zelf in de hand
Maar waarom dan niet gewoon op YouTube? Een preek van dominee Gremdaat werd daar meer dan 100.000 keer bekeken. Haenen: “Maar toen zat daar opeens een reclame van Scientology voor, wat op meerdere niveaus niet goed voelde. Dat is iets dat we zelf in de hand willen hebben. Bovendien houden ze daar niet van zaken als schelden of naakt, in welke beschaafde vorm dan ook.”

Haenen wil ook andere grote en kleine artiesten een podium geven op BettyAsfalt.tv. “Iedereen die wil mag meedoen. Wij zijn heel inclusief. En wij houden totaal niet van betutteling.”

Bron: Telegraaf